Doma Blog Google Chrome

Google Chrome

Danes je ugledal luč sveta nov brskalnik – Google Chrome . Glede na to, da jih obstaja ogromno, to ne bi bila nikakršna novica, če ga ne bi pripravil Google. Znano je da mnogi googlovi izdleki v svojih kategorijah prevzamejo popolno prevlado. Za nas pa so brskalniki prav tako pomembni, saj moramo stran prilagoditi tako da v vseh vsaj približno pravilno deluje.

Torej, kakšni so rezultati? Naša stran deluje brez problema, kar je fantastično (ob vsakem novem Microsoftovem brskalniku imamo navadno vsaj teden dni dela, da stvari prilagodimo, da spet delujejo!). 

 

blogi 80 Kam.si v google chrome Google Chrome
Spletna stran kam.si v brskalniku Google Chrome.

 

 Brskalnik je hiter – in to zelo hiter! Posebej aplikacije na netu, delujejo dejansko bliskovito npr. aplikacija Google Docs, ali pa program za spremljanje obiska na spletnih straneh Analytics.

Zelo koristna stvar, ki je vgrajena v brsklanik je izvajanje tabov kot samostojnih procesov – to bo uporabnikom, ki imamo naenkrat odprtih deset in več strani  prav tako zelo olajšalo življenje, saj nam ena zablokirana stran ne bo več podrla celotnega brskalnika.

 Bodo pa verjetno imeli razvijalci še kar precej težav, da bodo razvili toliko uporabnih dodatkov, kot jih imamo za naš stari dobri Firefox. Ta bo očitno še kar precej časa služil za naše osnovno razvijalsko orodje.

 Razpis za naj blogerja še vedno poteka – za osvojitev tretje nagrade še vedno zadošča objava treh blog zapisov do 15. septembra 2008!

Objave iz iste kategorije: