Doma Blog PageRank update – kam.si na PR 5!

PageRank update – kam.si na PR 5!

Pri zadnjem osveževanju Googlovega toolbar pageranka TBPR (to je tisti, ki ga lahko vidite v brskalniku z nameščenimi dodatki) je spletna stran kam.si končno dosegla PR5. To za angleško jezične spletne strani ni ravno velik dozežek, v Slovenji pa to že pomeni uvrstitev med "večje", saj je najvišji PR, ki ga dosegajo slovenske spletni strani 7.

 Še bolj kakor PR glavne strani, veseli izjemno izboljšanje ocen na podstraneh, tako imamo danes na spletni strani kam.si preko 20 podstrani z oceno PR4 in množico strani s PR3. Pravzaprav so najslabše ocenjene (rezen tistih, ki ocene še niso prejele) strani s PR2.

Google pagerank je sicer že nekaj časa manj pomemben podatek pri doseganju uvrstitve spletne strani v iskalniku, kljub temu pa je dobro merilo za "priljubljenost" oz. "težo" spletne strani, saj dokazuje da je na stran povezano ali zelo veliko število manj uteženih linkov, ali pa na stran obstajajo povezave iz zelo pomembnih strani (s stališča isklanika).

Vidne spremembe pageranka  so v zadnjem času zelo redke, od zadnje je minilo skoraj pol leta, kar je ravno nasprotno od internega dogajanja v iskalniku, kjer so sedaj spremembe sprotne in vsakodnevne. Pred leti je google vsake toliko časa "preračunal celoten splet" in določil novo pomembnost za posamezne strani.

Objave iz iste kategorije: