Doma Blog Gremo ven ali izlet

Gremo ven ali izlet

Debate o pomembnosti posameznih besednih zvez za iskalnike, v tem primeru "gremo ven" in "izlet " smo se na kratko dotaknili na pogovoru z urednikoma konkurenčnega portala, ki je začel svojo pot v istem času kot portal kam.si. Danes je razmerje seveda tako v naš prid, da o neki konkurenčnosti niti ne moremo govoriti.

Kljub temu sem se lotil tegale zapisa iz zelo enostavnega razloga – da preverim moč lastne strani. Ta zapis v blogu ne bom linkal iz zunanjih mest, da bi dvignil popularnost – zanima me do kje lahko prileze samostojen zapis na blogu. Pravzaprav pa bo test več povedal o konkurenčnosti fraze gremo ven, kot kaj drugega. Poleg tega bom lahko na statistiki spremljal popularnost fraze, saj računam na uvrstitev na prvo stran.

Za našo stran je sicer daleč najpomembnejša beseda izlet (ter njene izpeljanke izleti, kam na izlet in izleti po Sloveniji), ki skupaj prinesejo več kot 10% prometa iz iskalnikov – skupaj z vsemi ostalimi kombinacijami pa blizu 15% oz. z drugimi besedami prek 2000 obiskovalcev na mesec. Ker smo tej besedi posvetili precej pozornosti nas je tudi google določil za referenčno stran pri tej besedi:

blogi 80 google izlet Gremo ven ali izlet

Za referenčne strani naredi google lastne povzetke in izbor poglavij, ki jih prikaže pri prvem zadetku. Linkov ne moreš dodajati sam, lahko pa jih v webmasters central onemogočiš.

Objave iz iste kategorije: