Doma Blog Bazar SILA

Bazar SILA

  blogi 420 IMG 0231 Bazar SILA 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je potekal petnajsti mednarodni dobrodelni bazar. Bazar organizira Slovensko mednarodno združenje žensk, ki se imenuje SILA. To je organizacija žensk iz skoraj 40 držav, ki trenutno ali stalno živijo v Sloveniji. Ustanovljena je bila 1993 leta  kot neprofitna organizacija. Primarna dejavnost združenja je dobrodelnost in prostovoljstvo. Svojo pomoč namenjajo ljudem v stiski, brezdomcem, invalidom, otrokom in odraslim s posebnimi potrebami.

Druga zanje pomembna dejavnost pa je pomoč na novo priseljenih žensk, v obliki dobrodošlice in družabne socializacije.

Sredstva pridobivajo z donacijami in prodajo izdelkov na stojnicah v okviru bazarja. Vsaka članica prodaja izdelke značilne za državo iz katere prihaja. Tako smo na Gospodarskem razstavišču lahko izbirali blago na lično urejenih stojnicah Slovenije, Italije, Srbije, ZDA, Indije, skandinavskih držav in še veliko drugih.blogi 420 IMG 0237 Bazar SILA 

Prodajo na stojnicah pa popestri tudi zanimiv kulturni program. Letos so nastopali Andrej Dežan, Adi Smolar, Lidija Kodrič ter plesne in folklorne skupine. Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju.

                                                                                                Slovenska stojnica

Objave iz iste kategorije: