Domov arrow Blog arrow Ljubljana - sprehod v Mostec
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Ljubljana - sprehod v Mostec

Natisni E-pošta

Ljubljana ponuja kar nekaj odličnih točk, kamor se lahko tako njeni prebivalci, kot turisti, odpravijo na sprehod po naravi in si naberejo novih moči. Ena  bolj obiskanih točk je seveda Rožnik , pod njim pa vedno priljubljeni, še posebno med prebivalci Šiške - Mostec.

Ljubljana - Mostec

 Ljubljana je tudi zelena

Če se odpravljate na sprehod in ste se po naključju znašli v Šiški (recimo, da tam bivate), je sprehod do Mosteca kot nalašč. Tam je tudi gostilna, kjer vas bodo prijazno postregli, tudi cene so ugodne. Še več, gostilno (in postrežbno) lahko tudi najamete za različne priložnosti, prostora je za kar precejšnjo druščino in ko sem bil z neko družbo nazadnje tam kot gost, so nas prijazno stregli do poznih oz. zgodnji jutranjih ur.

Ljubljana - Mostec - Gostilna
 

V bližini je tudi otroško igrišče, ki poleg gugalnic, vrtiljakov in različnih plezal ponuja tudi modernejše, vendar plačljive, vrste zabave za najmlajše. Kak krog se lahko odpeljejo z električnim vlakcem ali poskačejo na trampolinu.

Ljubljana - Mostec - igrala
 

Okoli Mosteca je tudi več trim stez, tako da se lahko odpravite v Mostec tudi tečt ali preprosto na sprehod po gozdu. Tudi z otroškim vozičkom se daleč pride, kar je videti po vrsti družin, ki si ga izberejo kot cilj za sprehod ali samo postajališče na poti proti Rožniku.

Čeprav kolesarji pogosto negodujejo, da je Ljubljana mesto, kjer zanje ni najbolje poskrbljeno, je mogoče kolesariti tudi po širšem območju Šišenskega hriba, pa seveda do Mosteca, bližnjega Živalskega vrta Ljubljana ter Koseškega bajerja.

Ljubljana - Koseze - bajer
 

Okolico bajerja trenutno ravno prenavljajo, tako da je v smeri proti naselju Mostec dostop onemogočen, po videnem pa bo v kratkem območje prav lepo urejeno. Na vzhodni strani bajerja se lahko tudi okrepčate v bližnji gostilni ali dveh in se od tod dalje podate na pot Ob žici okoli Ljubljane.

 

Ključne besede

Tag cloud Dodaj...
Please Enter New Tags Separated By Comma's
  ali zapri

Komentarjev
Dodaj novIšči
Matej   | Super Administrator | 2008-08-12 09:53:38
Kolesarska steza od Šiške do ZOO-ja je res fajn. Ni boljše.
Mojca - Runkova 28   | 193.2.237.xxx | 2009-10-23 15:59:03

Pozdravljeni!
Sem skoraj vsakodnevna obiskovalka Mosteca in Šišenskega hriba. Pravo razkošje sredi mesta, na doseg roke/noge, človek si prezrači pljuča in možgane, pa še za mišice poskrbi....
Že od poletja pa opažam kopičenje smeti na trim stezi pri krogih (ki so jih zdaj požagali). Na začetku (pri bradlji) redno praznijo vrečke, pri krogih se pa le še dodajajo... Ali čistilcem zmanjka sape po hribu navzgor? Zanima me, kdo to čisti, ali je isti upravljalec?
Komentiraj
Ime:
Spletna stran:
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
 
Security Image
Prosimo vpišite anti-spam kodo, ki jo vidite na sliki.


Rok
O avtorju:
 
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008