Domov arrow Vsi blogi arrow Živalski vrt
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si


Aug 06
2008

Živalski vrt

Posted by svarun in SlovenijaLjubljanaizlethribi

zoo zivalski vrt bajta kozolec Ko smo se doma pred časom pogovarjali o željah otrok za izlet med počitnicami, je bil na prvem mestu vedno živalski vrt.  Zato smo se danes odpravili proti Ljubljani in s Celovške zavili desno proti Rožniku.

Živalski vrt se nahaja na južnem delu krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib .  Avto smo prakirali v senci, plačali vstopnino (odrasli 6 €, šolski otroci 4.5 € in predšolski 3.5 €) in že takoj na začetku nas je čakalo presenečenje. Otroci so dobili vsak svoj kartonček, na katerem je bilo 7 obrisov živali. Na poti skozi živalski vrt so iskali ustrezne štampiljke in na koncu so za izpolnjnen kartonček dobili lepo praktično nagrado - uro.

 

zoo zivalski vrt noj Najprej smo se zaustavili v Slovenski bajti, zraven katere je urejen lep otroški živalski vrt, v katerem lahko otroci božajo ovce, pujske in koze .

Nadaljevali smo mimo morskega leva, tigra, ki se je ravno med našim ogledom odločil malo osvežiti v vodi, medveda , risa (prvič sem ga tudi opazil med vejevjem),  po zgornjem delu mimo kozorogov, gamsov, divje mačke, beloglavega jastreba in sov. Nato smo se spustili nazaj dol do pume , leva (videli smo samo eno levinjo), slona, žiraf, nojev, slona, ptičev, losa, muflonov, mimo gibonov. Pogrešali smo pa šimpanze, ki jim trenutno preurejajo domovanje. 

Manjkal ni tudi otroški park z igrali in plačljivi del s trampolinom in vlakcem.

 

 

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008