Doma Blog Živalski vrt – trije žirafki

Živalski vrt – trije žirafki

    

Iz češkega živalskega vrta v Olomoucu, so v Ljubljano prišle tri žirafe, trije mladi samčki. Dva sta stara eno leto,  eden pa ima dve leti. 

blogi 420 IMG 0015a Živalski vrt - trije žirafki

 V ljubljanskem živalskem vrtu so morali preurediti hlev, ki je bil do sedaj dom dvema žirafama. Ivo in Gal sta dobila sostanovalce.

blogi 420 IMG 0011a Živalski vrt - trije žirafki 

Novi stanovalci so še malce plašni in se še navajajo na novo okolje, zato so zaenkrat še ločeni in tudi zunanjo ogrado imajo samo zase. Toda Ivo in Gal sta očitno navdušena nad novimi prijatelji, saj kar naprej hodita ob ogradi in če je le možno kakšnega malčka pošteno obližeta.

blogi 420 IMG 0018a Živalski vrt - trije žirafki

Naše žirafe so podvrsta, ki se imenuje rothschild. Naravno domovanje teh lepih bitij je Afrika, natančneje Uganda in Kenija. Prehranjuje se z listi akacije.

Žirafe se med seboj razlikujejo po vzorcu, ki ga imajo na koži. Temno rjavi, pravokotni vzorec z bež obrobo.  Ne obstajata dve žirafi, ki bi imeli enak vzorec na telesu.

Žirafa je breja 14 do 15 mesecev, nato skoti enega mladiča, ki je že v štartu visok cca. 1.80 m. Samci lahko zrastejo do 5.50 m in tehtajo do 1.360 kg.

Kaj je meni zanimivo pri žirafah: da je v tako dolgem vratu samo sedem vretenc, da imajo rep dolžine tudi do 2.40 m in da za spanje porabijo 10 minut do največ 3 ure na dan.

blogi 420 IMG 0020a Živalski vrt - trije žirafki 

Ko si v ljubljanskem živalskem vrtu, žirafe dodobra ogledate, lahko še primerjate višino, do kod sežete žirafi.

V galeriji pa si lahko ogledate še nekatere zanimive prebivalce ZOO, nekateri že znajo privabljati obiskovalce s svojim nastopom.

avtor: Svetlana S.

 

 

 

 

Objave iz iste kategorije: