Doma Blog Živalski vrt

Živalski vrt

zoo zivalski vrt bajta kozolec Ko smo se doma pred časom pogovarjali o željah otrok za izlet med počitnicami, je bil na prvem mestu vedno živalski vrt.  Zato smo se danes odpravili proti Ljubljani in s Celovške zavili desno proti Rožniku.

Živalski vrt se nahaja na južnem delu krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib .  Avto smo prakirali v senci, plačali vstopnino (odrasli 6 €, šolski otroci 4.5 € in predšolski 3.5 €) in že takoj na začetku nas je čakalo presenečenje. Otroci so dobili vsak svoj kartonček, na katerem je bilo 7 obrisov živali. Na poti skozi živalski vrt so iskali ustrezne štampiljke in na koncu so za izpolnjnen kartonček dobili lepo praktično nagrado – uro.

 

zoo zivalski vrt noj Najprej smo se zaustavili v Slovenski bajti, zraven katere je urejen lep otroški živalski vrt, v katerem lahko otroci božajo ovce, pujske in koze .

Nadaljevali smo mimo morskega leva, tigra, ki se je ravno med našim ogledom odločil malo osvežiti v vodi, medveda , risa (prvič sem ga tudi opazil med vejevjem),  po zgornjem delu mimo kozorogov, gamsov, divje mačke, beloglavega jastreba in sov. Nato smo se spustili nazaj dol do pume , leva (videli smo samo eno levinjo), slona, žiraf, nojev, slona, ptičev, losa, muflonov, mimo gibonov. Pogrešali smo pa šimpanze, ki jim trenutno preurejajo domovanje. 

Manjkal ni tudi otroški park z igrali in plačljivi del s trampolinom in vlakcem.

 

 

Objave iz iste kategorije: