Domov arrow Vsi blogi arrow Iskanje izvira Kamniške Bistrice
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si


Jul 27
2008

Iskanje izvira Kamniške Bistrice

Posted by svarun in SlovenijakamnikizvirizletGorenjskadogodek

ciklama Včeraj se nam je doma utrnila dobra ideja za nedeljski izlet. Gremo pogledat izvir Kamniške Bistrice. Super. Najprej smo malo pogeldali po internetu in slike so nas tako navdušile, da smo se takoj odpravili na pot.

 Pot do Kamnika znamo že na pamet.  Potem pa smo sledili znakom za Veliko planino. Ko smo se pripeljali pod samo nihalko, smo vedeli, da smo že precej blizu.  Sedaj smo sledili znakom za Dom v Kamniški Bistrici, tam pa so se začele prve težave.

Izvir Kamniške Bistrice Včeraj je bil namreč 11. Gorski tek na Grintavec - za pokal Slovenije v gorskih tekih ter državno prvenstvo Slovenije. To je namreč pomenilo nepopisno gnečo okrog doma in ker so nas redarji usmerili naprej mimo doma smo potem parkirali nekje 300 m bolj zadaj.

 Obuli smo se v primerne čevlje in se odpravili...  za šumom vode, seveda.  Ko smo prišli do reke, pa navkreber proti izviru, kam pa drugam.  Hodili smo tako kakšno uro, malo po skalah praznih hudournih strug, malo po potkah. Šli smo skozi Spominski park, pa čez ozko brv in našli izvir vode malo višje. Zadovoljni z dosežkom smo se vrnili po cesti nazaj do avta.

Kapela Lurške Marije Ko smo se z avtom vračali mimo doma in kapele Lurške Marije smo pa opazili smerokaz za izvir Kamniške Bistrice, ki pa je kazal čisto v drugo smer. Pozneje smo prebrali, da ima Kamniška Bistrica kar tri izvire, glavni pa je ta pri domu.  Mi smo torej našli enega od stranskih.

Nič hudega. Nahodili smo se, plezali po skalah, imeli lep izlet -  glavni izvir Kamniške Bistrice si bomo pa ogledali naslednjič.

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008