Doma Blog Arboretum Volčji Potok

Arboretum Volčji Potok

Arboretum Volčji Potok, tudi Souvanov park, je načrtno urejen park.  Nahaja se poleg istoimenskega naselja Volčji Potok pri Kamniku. Razteza se na 88 hektarih in obsega urejena jezerca in 30 hektarov gozda. V parku najdemo veliko starih dreves (na žalost je tudi park 13. julija 2008 prizadelo hudo neurje, ki je divjalo v Kamniku in okolici in poškodovalo tudi zelo stara drevesa.

Skupno je v parku preko 4500 domačih in tujih rastlinskih vrst dreves, grmovnic in drugih rastlin

V Volčjem Potoku še vedno poteka razstava orhidej (ogledate si jo lahko še do 30. septembra 2008). Če si boste ogledali razstavo boste ugotovili, zakaj vam morda orhideje v vaših stanovanjih ne uspevajo. Potrebujejo namreč zelo toplo in vlažno okolje.  V našem podnebju, polnem nemogočih skrajnosti, nerade živijo. Nekaj najtrdoživejših životari v lončkih v človeških bivališčih, za malo širši izbor pa se je treba kar pošteno potrduditi. 

Obisk Arboretuma me vedno znova navduši, ne glede na letni čas. Mir in tišina, ki vladata v parku (seveda si morate izbrati pravi čas za to, kajti v času razstave je v parku nepopisna gneča) sta blagodejna za vsako dušo, iz parka pa boste odšli hvaležni za lepote, ki nam jih ponuja narava. 

Objave iz iste kategorije: