Doma Blog Zakaj je bolje imeti blog na kam.si?

Zakaj je bolje imeti blog na kam.si?

Na kratko si bomo ogledali podporo blogom na naši spletni strani in in jo primerjali z velikimi blogerskimi stranmi. Svetovno je seveda največji blogger.com, v Sloveniji pa so največ blogov pisanih na rtvslo.si, siol.net, delo.si in vecer.si. Seveda obstajajo tudi veliki samo blogerski portali npr. ednevnik.si in blogorola.com.

 Seveda pa se v tem trenutku izplača začeti pisati blog na spletni stran kam.si tudi iz drugega razloga – še vedno namreč poteka nagradna akcija v kateri bomo blogerjem podelili 300 evrov nagrad! 

Kot je vidno iz spiska, je največ blogov v Sloveniji pisanih na medijskih portalih. Treba se je vprašati, kakšno korist pričakujejo upravljalci spletne strani od blogerjev. Medijski portali očitno novic ne potrebujejo, saj jih generirajo sami – tako se funkcija blogov omeji izključno na izgradnjo spletne skupnosti. Podpora je temu primerna in se navadno omeji na prikaz blogov na prvi strani blog portala, iskalnik in RSS feed na glavno stran.

Drugi večji sklop predstavljajo blogerski portali – to je status blogerja boljši, saj je pravzaprav on edini vir vsebine na spletnem mestu. Na koncu pa je seveda vsak bloger spet prepuščen sam sebi in svoji sposobnosti promocije lastnega bloga. So pa tu blogi navadno vsaj smiselno kategorizirani.

Kako vse skupaj izgleda na kam.si? Spletna stran ima veliko lastne vsebine in zaradi vsebine blogov pravzaprav ne potrebuje – s tega stališča smo v podobni situaciji kot medijski portali. Po drugi strani pa bloge potrebujemo zaradi povečanja aktivnosti. Kar nas pripelje do glavne razlike v odnosu do piscev. Na naši strani storimo vse za promocijo osebnih blogov – uporabniku se s tem ni potrebno ukvarjati, čeprav seveda nobena dodatna promocija ne škodi.

Tudi drugače so blogi povsem integrirani na stran (in bodo v prihodnje še bolj), tako preko ključnih besed , ki jih bomo povezali direktno na pripadajoče spletne strani, kot preko direktnih povezav, in posebne strani, kjer bo ročno izbrana in predstavljena vsebinska ponudba blogov. Vsakemu blogerju nudimo tudi dodatno pomoč pri oblikovanju in promociji blogov.

Že iz povedanega je vidno, da je kam.si pravo mesto za vsebinsko prave bloge – to pa so tisti, ki so vezani na izlete, potovanja, dogodke in zanimivosti – predvsem iz Slovenije.

Objave iz iste kategorije: