Doma Blog Panorama Kranja

Panorama Kranja

Mesto Kranj ima zelo lepo in značilno panoramo, ki vedno služijo za ozadje pri slikah in fotografijah mesta. Prepoznaven pogled pa dodajo še tri cekrvice na vrhu pomola, kjer leži stari del mesta, spodaj pa se zlivata Sava in Kokra.

Če začnemo s hribi na severu se najprej začne pogled z dolgim grebenom. To sta Kriška gora in  Tolsti vrh (desno). Nato sledi prvi dvatisočak, Storžič. sledi še ena zelo značilna gora, Zaplata s hudičevim boštom.

Nato so na vrsti visoki vrhovi v Kamniških alpah: Grintavec in Kočna, če smo dovolj južno lahko v ozadju vidimo še  Skuto.  Hribi se nato malo znižajo in preko Kalškega grebena pridemo do znanega smučarskega središča Krvavca, kjer ob jasnih nočeh lahko vidimo lučke iz hiš.

Vzhodno od Kranja ni nobene višje gore, pa tudi južno je videti samo zelo nizko Šmarno goro

 Bolj zanimivo je spet na zahodu, kjer je polno nizkih kuceljnov v Škofjeloških hribi, zadaj pa se ob lepem vremenu vidi celo do Ratitovca.  Tik ob Kranju pa sta še priljubljeni izletniški točki Jošt in Šmarjetna gora, ki pa zakrivata pogled na julijske alpe. Zato pa lahko vidimo v daljavi še najvišji vrh v Karavankah, Stol .

Objave iz iste kategorije: