Doma Blog Olimje – jelenov greben in živalski vrt

Olimje – jelenov greben in živalski vrt

izlet olimje jelenov greben

Prejšnjo soboto smo si privoščili dvodnevni izlet v Olimje. V prešnjih dveh prispevkih sem že pisal o ogledu Koče pri čarovnici in  samostana in čokoladnice. Po tem nam je ostalo še kar nekaj časa.  Zato smo ga izkoristile za še dve dogodivščini, obe povezani z živalmi.

Najprej smo se zapeljali na Jelenov greben. To jo pravzaprav domačija, ki se ukvarja s kmečkim turizmom in leži le nekaj 100 m nad samostanom v Olimju. Tam se prosto sprehajajo številni jeleni, kar lahko vidite tudi na sliki. Parkirali smo pred vhodom na domačijo in se tistih 200 m do hiš sprehodili peš. Ob cesti so klopce, na katerih smo posedeli in opazovali čredo, ki se je pasla pod nami.V gostilni smo otrokom privoščili sladoled.

izlet olimje zivalski vrt

Druga stvar, ki smo si jo še ogledali, pa je majhen živalski vrt, ki ga ima na ogled neki kmet na poti nazaj proti Podčetrtku. Tako smo lahko videli veliko različnih vrst ptic (fazanov, gosi, kokošk, golobov,…), prašičjo družinico (ravno sedaj imajo malega prašička),  zajce, gosi, race (in male račke) in lame (očeta, mamo in malo lamo).

Ker je bilo že pozno, smo se končno odpravili na večerjo in zaslužen počitek. Otroci so bili z dnevom zadovoljni, od utrujenosti pa so v posteljo kar popadali.

 

 

 

 

Objave iz iste kategorije: