Doma Slovenija Občine Občina Vipava

Občina Vipava

Vipava - grbPokrajina: Primorska
Statistična regija: Goriška 

Površina: 107,4 km2
Prebivalcev: 5.200

Občina Vipava je del goriške statistične regije. Meri 107 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 63. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 5.600 prebivalcev (približno 2.780 moških in 2.820 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 92. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 52 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina Vipava obsega območje zgornjega dela Vipavske doline in je v svojem najbolj zgornjem delu stisnjena pod pobočje Nanosa. Številne vasice, posejane na obeh straneh doline in po gričih, poraslih z vinogradi, dajejo pokrajini slikovito podobo.
© Statistični urad Republike Slovenije
vipava Občina Vipava
By Johann Jaritz – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Vipava_Podskala_park_with_origin_of_the_Vipava_river_13092009_66.jpg


Spisek krajev:

Duplje, Erzelj, Goče, Gradišče pri Vipavi, Hrašče, Lozice, Lože, Manče, Nanos, Orehovica, Podbreg, Podgrič, Podnanos, Podraga, Poreče, Sanabor, Slap, Vipava, Vrhpolje, Zemono

Povezave:

Vipava - zemljevid
Vipava - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.vipava.si

Povezava na Wikipedio

Vipava - karta

Objave iz iste kategorije: