Doma Slovenija Občine Občina Videm

Občina Videm

Pokrajina: Štajerska
Statistična regija: Podravska 

Površina: 80,2 km2
Prebivalcev: 5.300

Občina Videm je del podravske statistične regije. Meri 80 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 84. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 5.520 prebivalcev (približno 2.870 moških in 2.650 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 96. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 69 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Obmejna občina s Hrvaško, Videm, leži na južnem robu Dravskega polja, na obeh straneh Dravinje, kjer se Haloze približajo rokavom reke Drave. Središče občine je Videm, gručasto naselje, ki je dobilo ime po župnijski cerkvi Sv. Vida.
© Statistični urad Republike Slovenije
videm Občina Videm
By HfrancH – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Videm_pri_Ptuju_-_cerkev_sv._Vida.jpg


Spisek krajev:

Barislovci, Belavšek, Berinjak, Dolena, Dravci, Dravinjski Vrh, Gradišče, Jurovci, Lancova Vas, Lancova Vas pri Ptuju, Ljubstava, Majski Vrh, Mala Varnica, Pobrežje, Popovci, Repišče, Sela, Skorišnjak, Soviče, Spodnji Leskovec, Strmec pri Leskovcu, Šturmovci, Trdobojci, Trnovec, Tržec, Vareja, Velika Varnica, Veliki Okič, Videm pri Ptuju, Zgornja Pristava, Zgornji Leskovec

Povezave:

Videm - zemljevid
Videm - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.videm.si

Povezava na Wikipedio

Videm - zastava

Objave iz iste kategorije: