Doma Blog Iz Šmarij v Št. Vid – Podnanos

Iz Šmarij v Št. Vid – Podnanos

Iz Turističnega informacijskega centra Vipava smo dobili prijazno vabilo, ki ga posredujemo tudi vam.

Alenka Veber , Uredništvo KAM-a

  

Tradicionalni pohod

"Z VERTOVCEM V ROJSTNI KRAJ SLOVENSKE HIMNE"

z Matijo Vertovcem iz Šmarij v Št. Vid – Podnanos

 

Vabljeni na 7. pohod v spomin na duhovnika Matijo Vertovca, ki bo potekal od rojstnega kraja Šmarij na Vipavskem do Podnanosa, kraja zadnjega počitka.

 

Kdaj?

V soboto, 30. januarja 2010.

 

Od kod in kam?

Zbrali se bomo na kmetiji Poljšakova brajda v Šmarjah, ki je v neposredni bližini cerkve. Začetek pohoda bo ob 8.00 uri iz Šmarji na Vipavskem. Pohodniki se bomo podali po poti, ki jo je sam gospod Matija Vertovec mnogokrat prehodil, ko je hodil na obisk k domačim. Pohod bo potekal med vipavskimi vinogradi skozi Gaberje na Erzelj do cerkvice, kjer se malo odpočijemo. Pot bomo nadaljevali proti cerkvici, ki je posvečena Mariji Snežni in leži na vzpetini nad Gočami. Letos bomo v tej cerkvici tudi darovali sveto mašo in se duhovno obogateni spustimo na Goče, kjer se bomo še fizično okrepčali. Potem se bo pohod nadaljeval do Podnanosa.

Tam bomo pripravili tudi prireditev v čast vinske trte in državne himne, ki jo je uglasbil Šembičan Stanko Premrl ter tako počastimo zaslužne može za slovensko kulturo in kvaliteto življenja.

 

Zakaj?

Ker spoštujemo duhovnika Matijo Vertovca, pobudnika za nastanek slovenske himne in njegovo izjemno delo na duhovnem in kmetijskem področju.

 

Koliko in kaj?

Štartnina 8 EUR za odrasle, otroci in mladina do 18. let brezplačno. V ceno sta vključeni dve vodeni degustaciji s prigrizkom in topla malica s pijačo…

.

Opozorilo !

Ker trasa pohoda ni krožna, bo organiziran prevoz šoferjev iz Podnanosa po svoja vozila v Šmarje. Pohod bo potekal na lastno odgovornost.

 

Vabljeni vsi ljubitelji pohodništva in duhovne kulturne dediščine!

 

Organizator: Turistično društvo Podnanos

Dodatne informacije: 031 615 036 (Stojan Vitežnik)

Objave iz iste kategorije: