Doma Slovenija Občine Občina Slovenj Gradec

Občina Slovenj Gradec

Slovenj Gradec - grbPokrajina: Štajerska
Statistična regija: Koroška 

Površina: 173,7 km2
Prebivalcev: 16.800

Občina Slovenj Gradec je del koroške statistične regije. Meri 174 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 29. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 16.690 prebivalcev (približno 8.300 moških in 8.390 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 26. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 96 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Slovenj Gradec je sedež edine koroške mestne občine ter upravno, gospodarsko, kulturno in prometno središče Mislinjske doline in Koroške nasploh. V smučarskem centru Kope se razvija zlasti zimski turizem.
© Statistični urad Republike Slovenije
slovenj gradec Občina Slovenj Gradec
By Janezdrilc – Own work, Public https://commons.wikimedia.org/wiki/File:St._Elizabeth_of_Hungary_Parish_Church_(Slovenj_Gradec)_02.jpg


Spisek krajev:

Brda, Gmajna, Golavabuka, Gradišče, Graška Gora, Legen, Mislinjska Dobrava, Pameče, Podgorje, Raduše, Sele – Del, Slovenj Gradec, Spodnji Razbor, Stari Trg, Šmartno pri Slovenj Gradcu, Šmiklavž, Tomaška Vas, Troblje, Turiška Vas, Vodriž, Vrhe, Zgornji Razbor

Povezave:

Slovenj Gradec - zemljevid
Slovenj Gradec - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.slovenj-gradec.si

Povezava na Wikipedio

Slovenj Gradec - zastava

Objave iz iste kategorije: