Doma Blog Moj kraj

Moj kraj

Tako nekdo mora biti prvi. Tokrat bom to jaz. 3x hura zame: Hura,hura,hura!

 Ah, če povem po pravici sploh ne vem o čem naj pišem. O znamenitostih mojega rojstnega kraja, o okolici mojega kraja, o naravi, o trgovinah, ki jih je vsak dan več, o onesnažvanju, ki ga povzroča vedno večje število prebivalstva…?

Res ne vem kaj je tisto kar bi najprej izpostavila. Vsak dan smo s strani medijev dobesedno "bombandirani" o onesnaževanju, o prekomerni uporabi fosilnih goriv itd.

Torej kaj še povedati o temah, ki so bile že večkrat glavna tema vsega?

To je tudi razlog zakaj sem se odločila, da bom v nekaj povedih predstavila svoj kraj: Leskovec pri Krškem. Ne vem, če veste kje leži, predvidevam pa, da nekaj sklepate iz imena in, če sklepate iz imena sklepate pravilno. Leskovec je vas, ki ima okoli 950 prebivalcev, torej lahko rečem, da nas je kar nekaj. Imamo svojo šolo katero obiskujejo otroci iz Leskovca in okoliških vasi oz.krajev. Ostali prebivalci pa so večinoma zaposleni  v Krškem. Prisojna pobočja so zasajena s številnimi vinogradi in sadovnjaki, čeprav lahko rečem, da je okoli nas veliko število polj, pa je v Leskovcu želja po kmetijstvu izumrla in nekdaj izredno močne kmetije so že izumrle. Vztraja le nekaj kmetij, ki tako obdelujejo večino vseh kmetijskih površin na ozemlju Leskovca.

 Znamenitosti Leskovca je zelo težko našteti, saj je zame vse nekako vsakdanje. Zagotovo je najbolj pomembno omeniti župnjisko cerkev Žaloste Matere Božjeter cerkev Sv.Ane. Cerkev Žalostne Matere Božje je bila prvič omenjena leta 1336 kot Marija na jezeru. Imamo tudi grad, ki pa je v izredno slabem stanju, saj v njem živijo ljudje trdno prepričani v svoj prav in se iz njega nočejo izseliti.

 

 

 

  V bližini Leskovca je tudi Drnovo, ki je najbolj znano kot rimsko mesto in pristnaišče Neviodunum.Ena izmed najdb:

Kaj lahko rečem? Obiščite nas! V Krškem vas bo sprejelo veliko število trgovin in pa Valvasorjeva knjižnjica, ki si jo lahko ogledate.

 

toliko za zdaj

 

 

Objave iz iste kategorije: