Doma Blog Festival Fabula

Festival Fabula

blogi 420 ljubljana3 9364 20090806 1686522396 Festival Fabula

Ena prvih večjih prireditev v času, ko je Ljubljana svetovna prestolnica knjige 2010, je prireditev Festival Fabula 2010. To je Literarni festival, ki se je začel 3. maja s prireditvijo v ljubljanski Drami, kjer je gostovala zadnja Nobelova nagrajenka za književnost Herta Muller, trajal pa bo vse do 28. maja 2010.

Pestro dogajanje bo na različnih prizoriščih. Ljubljanski Breg, kjer je bilo nekoč staro ljubljansko pristanišče, se bo spreminjal v različne svetovne prestolnice: New York, Jeruzalem, Praga, Dunaj in Sidney. Vsako mesto bo v znamenju pisatelja, ki od tam prihaja. Spoznali bomo pisateljevo mesto, kulturo, glasbo, otroci bodo na ustvarjalnih delavnicah spoznavali mesto na zabaven način.

Jakopičevo sprehajališče v parku Tivoli bodo zasedli pevski zbori, ki bodo prepevali poezijo slovenskih pesnikov. Dijaki bodo prepisovali Krst pri Savici, pesnitev Franceta Prešerna.

V Cankarjevem domu bodo potekali literarni večeri z različnimi avtorji. Vstop na prireditev je prost, vstopnice pa se dobijo na blagajni Cankarjevega doma.

 

Vir: Festival-fabula.org, kjer je tudi natančen urnik vseh prireditev.

Objave iz iste kategorije: