Doma Blog Koper

Koper

blogi 420 koper 1181 Koper

Koper je največje mesto Slovenske Istre, v celotni Istri pa je po velikosti takoj za hrvaškim Puljem. Mesto na Primorskem, se je razvilo na otoku. Z zasipavanjem okoliških plitvin in solin, so ga povezali s kopnim.

Za ohranitev starega mestnega jedra, se je Koper pridružil Združenju zgodovinskih mest Slovenije, ki skrbi za boljšo promocijo in prepoznavnost.

V teh vročih poletnih dneh je tudi Koper precej oblegan. Kljub temu, da je Koper luka, kamor priplujejo tudi velike ladje, pa ima kar nekaj kopališč, kjer je voda čista in primerna za kopanje.

Iz vseh delov Slovenije, se lahko pripeljemo v Koper po avtocesti ali pa se na izlet odpravimo kar z vlakom. Od železniške postaje pa do slikovitega starega mestnega jedra, je pot zelo kratka, če se seveda ne ustavimo v velikem trgovskem centru, ki je na tej poti.

Staro mestno jedro Kopra je polno ozkih ulic, trgov, cerkva in čudovitih palač. Ohranjen je del srednjeveškega zidu in nekdanja glavna mestna vrata. Skoznje pridemo na Prešernov trg, na katerem je tudi čudovit, baročni vodnjak de Ponte. Od tu se lahko odpravimo do Titovega trga, kjer kraljujejo znamenite koprske palače.

Galerija slik

Objave iz iste kategorije: