Doma Blog Anica in velike skrbi

Anica in velike skrbi

Danes je bila ob 19:55 na RTV Slovenija 1 spet na sporedu nova oddaja iz otroške nanizanke o mali punčki Anici .  Tokratna, že osma po vrsti, je govorila o tem, da je Anica želela za svoje igrače kupiti hišo. Ker pa denarja ni imela, žepnino je že porabila, sta s prijateljem Jakobom poskusila na nekaj zanimivih načinov priti do denarja.

 Prva "žrtev" je bil očka. Ponudila sta se mu, da pomagata pri pranju avtomobila in si že pri prvem pomitem steklu  izpogajala plačilo 1€. Takoj sta stekla v trgovino, kjer pa so ju premamili krofi, ki so Jakoba spominjali na svojo mamico.

 Ker sta vila še vedno brez denarja, sta se odločila, da bosta postavila za cesto prodajalo ročno izdelanega nakita. Ko sta že prodala nekaj kosov, je  prišel sosedov fant  – "Brencelj" in jima pobral ves denar in raztreščil mizo.

Na koncu se vendarle vse konča dokaj srečno. Strogi "Brencljev" oče, pripelje Brankota (kot je fantu v resnici ime) in ga prisili, da se opraviči in vrne denar, pri tem pa mu še prav grdo navije ušesa.

Nauk zgodbe naj bi bil, da nasilni starši vzgojijo nasilne otroke.

 

Objave iz iste kategorije: