Domov arrow Zanimivosti
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Zanimivosti

Čebelarski muzej v Radovljici

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.
 Antonu Janši
 

Južna železnica

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Južna železnica" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.

 ŽirovLjubljansko barjeSežane.
 

Kapljica v morju velike porabe

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Kapljica v morju velike porabe" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.


 

Stari ljubljanski tramvaji se vračajo iz pozabe

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Stari ljubljanski tramvaji se vračajo iz pozabe" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.
 

Jama Pekel

Natisni E-pošta
Jama Pekel
Jama Pekel
Jama Pekel je kraška jama stara več kot 3 miljone let. Leži pet kilometrov severno od Šempetra, sredi Ponikvanskega krasa, ki ga pokrivajo gozdovi, polja in vinogradi. Je ena največjih turističnih, urejenih kraških jam na Štajerskem, prepoznavna pa je po značilnem kamnitem vhodu, ki spominja na podobo hudiča, po katerem je dobila jama tudi ime. Skozi jamo teče podzemski tok potoka Ponkvica, ki priteče iz jame kot Peklenščica in se izliva v potok Ložnica. Na tem mestu je tudi vhod v samo jamo.
Preberite več...
 

Rimska nekropola

Natisni E-pošta
Del Enijeve grobnice
Del Enijeve grobnice
V rimski dobi so imeli v dolini posestva mestni veljaki in upravniki iz Celeie, ki so si v Šempetru postavili grobnice.
Grobišče je ležalo vzdolž severne strani ceste Emona – Atrans – Celeia, na južni strani pa je takrat tekla reka Savinja. Dolgo je bilo več kot kilometer, a zaradi strnjenih stanovanjskih poslopij še ni v celoti raziskano. Rimskodobno naselje (vicus) je najverjetneje ležalo tik ob glavni cesti, vendar vemo o njem zelo malo. Del grobišča je v tretjem stoletju spodkopala reka Savinja v poplavi, ki je prizadela vso dolino, vključno s Celovio.  Spomeniki, ki so stali najbližje strugi, so popadali vanjo in se ohranili, ker jih je prekril rečni pesek, ostali spomeniki pa so sčasoma končali kot gradbeni material.
Preberite več...
 

Akvarij - terarij Maribor

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Akvarij - terarij Maribor" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.


 

Ljubljansko barje

Natisni E-pošta
Ljubljansko barje
Zelo redki so primeri na svetu, ko bi se na pragu glavnega mesta, dosegljivo peš, s kolesom ali javnim prevozom, razprostiralo območje s tako bogato zgodovino, arheološko dediščino, etnološkimi posebnostmi  in visoko ovrednoteno naravo.
Preberite več...
 

Semeniška knjižnica v Ljubljani

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Semeniška knjižnica v Ljubljani" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.
 

Prešernov spomenik

Natisni E-pošta
Članek z naslovom "Prešernov spomenik" na žalost ni več dosegljiv. Bralce naprošamo, da nam manjkajočo vsebino pomagate zapolniti s svojimi informacijami. Krajše informacije lahko podate kar v komentarju k članku, morebitne daljše prispevke pa bomo objavili skupaj z vašimi informacijami in morebitno povezavo na vašo spletno stran ali blog.

 Prešernu,
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 30 od 33
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008