Doma Blog Verona

Verona

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

blogi 420 verona 2009 0071 Verona

Verona je simpatično mesto na severu Italije, v deželi Furlaniji-Julijski krajini, ki meji na našo pokrajino Primorsko. Glavno mesto pokrajine je Trst, nekoč naša nakupovalna meka, danes si velja ogledati njegove znamenitosti na primer, čudoviti grad Miramar v Tržaškem zalivu.

Verona ima okoli 270.000 prebivalcev, to je nekaj več kot Ljubljana. Leži ob reki Adiži, ki mesto oklepa v obliki črke U. Tu so tudi številne znamenitosti mesta. Arena v kateri vsako poletje priredijo Poletni operni festival, ki privablja obiskovalce iz celega sveta. Mi smo si ogledali operni spektakel Aida, skladatelja Giuseppe Verdija. Ob areni je znameniti trg Bra, s številnimi kavarnicami. Od tu se lahko odpravimo po trgovski ulici Via Mazzini, mimo številnih izložb z oblačili in čevlji, odpravimo do najbolj oblegane točke, Julijine hiše z znamenitim balkonom in njenim kipom na dvorišču.

V Veroni je, dolga leta s trdo roko, vladala družina Scaligeri. Za njimi je ostalo kar nekaj znamenitosti, kot je palača v središču mesta s čudovitim atrijem ali pa trdnjava z dvojnim obzidjem ob reki Adiži.

Galerija slik

Objave iz iste kategorije: