Domov arrow Blog
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Blog

Slovenija še vedno neporažena

Natisni E-pošta

Valter Birsa, slovenska nogometna reprezentancaBravo naši! Slovenska nogometna reprezentanca Matjaža Keka je tudi po drugem kolu tekem predtekmovanj na svetovnem prvenstvu v nogometnu 2010 v Južnoafriški republiki  še vedno neporažena in še vedno vodi v skupini C pred ZDA, Anglijo in Alžirijo.

[Novice o bojih naših nogometnih junakov na svetovnem prvenstvu v nogometu za vas zbira uredništvo slovenske brezplačne spletne nogometne igre Goalmacher - tudi ti si lahko svetovni prvak! Brezplačno se registriraj in postani vrhunski nogometaš v igri Goalmacher.]

Potek tekme 

V tekmi proti ZDA so se naši nogometaši odlično razigrali v prvem polčasu in dosegli kar dva zadetka za 2:0. Strelca sta bila Valter Birsa v 13. minuti in Zlatan Ljubljankičv 42. minuti . 

Žal so naši v začetku drugega polčasa popustili in že v 3. minuti prejeli prvi gol Landona Donovana, najbolj  izkušenega ameriškega igralca. Rezultat pa je nato na 2:2 v 82 minuti povišal še Michael Bradley, sin ameriškega selektorja Boba Bradleya. 

Naši pa so na koncu imeli veliko sreče, saj  je sodnik tik pred golom Mauricea Eduja prekinil tekmo zaradi prekrška in rezultat 2:2 je ostal, Slovenija pa je iztržila eno točko.

Slovenska reprezentanca ima še vedno veliko možnosti za uvrstitev v osmino finala, saj še vedno vodi v skupini C. Naša zadnja tekma bo proti Angliji, ki je sicer favorit v skupini, vendar do zdaj ni pokazala veliko in je iztržila le dva remija. Tekma bo v sredo 23.6.2010 ob 16h v Port Elizabethu. Hkrati bodo igrale tudi ZDA proti Alžiriji, kar pomeni, da po koncu teh dveh tekem vse odločeno za naše.

Če si tudi ti ljubitelj nogometa, je zate prava igra Goalmacher  - slovenska brezplačna spletna nogometna igra, v kateri lahko izkusiš življenje profesionalnega nogometaša. Prijavi se na www.goalmacher.com  in tudi ti lahko postaneš svetovni prvak.

Na sliki je Valter Birsa, strelec prvega Slovenskega gola na tekmi Slovenija : ZDA.  (foto: Robert Jerin, vir: Wikimedi Commons) 

 

Nagradna igra: pridobite vstopnice za delavnice

Natisni E-pošta
Namen delavnic za otroke in starše Družimo se, ki jih organiziramo v parku Tivoli je, da se vsi nekaj na zabaven način naučimo, pa naj bo to šivanje ali kiparjenje, ali pa da spoznamo zakone fizike in kemije na način, ki je vsem blizu in še kako preprost.
Zato smo se odločili, da tistim, katere kemija in fizika  zanimata (se pravi vsem :) ), zastavimo nagradno vprašanje. Malce pobrskajte po knjigah, poglejte kakšno spletno stran in odgovorite na vprašanje:
Kako prepričamo pomarančne olupke, da potonejo?
Če se vam zdi vprašanje pretežko, vam za namig prilagamo sliko . Odgovore nam pošljite na naš elektronski naslov ali pa ga podajte v obliki komentarja na blog .

Se vidimo ;)
 

Šmarska Kalvarija

Natisni E-pošta

Kalvarija oziroma Križev pot v Šmarju pri Jelšah, v deželi Štajerski, je cikcakasto speljana pot, ki se prične ob vznožju hriba nad Šmarjem in vodi do male romarske cerkve sv. Rok, ki kraljuje na vrhu, na nadmorski višini 367 metrov. Od začetka križevega pota pa do cerkve na hribu je 107 metrov višinske razlike. Pot je tlakovana s kamnitimi ploščami, na nekaterih delih pa so tudi stopnice.

Ob poti je nanizano štirinajst kapel križevega pota, ki so opremljene z bogatimi baročnimi kipi in slikarijami. Kapele nam pripovedujejo zgodbo žalostne Matere božje in prizore rožnega venca.

Kalvarijo v Šmarju pri Jelšah so zgradili in opremili v desetih letih, od 1743. pa do 1753. Žal pa o ustvarjalcih kapel križevega pota ni veliko znanega.

Šmarska kalvarija velja za najobsežnejši pasijon, evangelijska pripoved o trpljenju Jezusa Kristusa, v Sloveniji.

Galerija slik

 

Slovenski vojak 1848 - 1918

Natisni E-pošta
Društvo Lovrenc iz Cerknice vas vabi na prireditev Slovenski vojak 1848-1918, 27.6. v Dolenjo vas pri Cerknici.


ob 11.30 uri maša za padle vojake v cerkvi Sv. Lovrenca v Dolenji vasi
ob 14. uri prireditev ob občinskemu prazniku: Belokranjski tamburaši, pevci vojaških balad, nonet Lovrenc, deklamacije vojnih in Maistrovih pesmi, Folklorna skupina Rak, tržnica s starinami in vojaško opremo, izdelki domačih obrti, vojaški tabor, kjer se vsaka skupina predstavi s svojo tipično vojaško kuhinjo iz kotla, kadrovski oddelek Slovenske vojske
* slavnostni govornik in predaja raporta
* predstavitev vojaških enot
* uprizoritev osrednje bitke - BITKA NARODOV PRI NIDERDORFU - sodeluje konjenica, pehota in topništvo ter bolničarska enota

 

Prva slovenska zmaga na svetovnem prvenstvu

Natisni E-pošta

rober koren nogomet goalmacher world cup soccer football igra igre game games freeNaši vrli nogometaši pod vodstvom Matjaža Keka so v nedeljo 13.6.2010 dosegli prvo slovensko zmago na svetovnem prvenstvu v nogometu. Edini gol je zabil Robi Koren.

 Bravo naši - samo tako naprej. 

Če pa želiš tudi ti  postati zvezda nogometa, se pridruži navdušencem iz vse Slovenije v brezplačni spletni nogometni igri Goalmacher. Igro smo razvili v Sloveniji v počastitev SP v nogometu.

Igraj brezplačno - tudi ti si lahko svetovni prvak! 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 73 - 81 od 659
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008