Domov arrow Blog
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Blog

Dan jagod in špargljev 2013

Natisni E-pošta

DAN JAGOD IN ŠPARGLJEV NA BREGU PRI LITIJI-

SOBOTA 1. JUNIJ

 

Društva iz vasi ob Savi, nedaleč od Litije letos že četrtič pripravljajo prireditev, ki pritegne več tisoč obiskovalcev. Ponudbo dobrot iz  jagod in špargljev, dopolnjujejo še jedi iz žara ter postrvi. Na stojnicah vas bodo mamile okusne dobrote ter izdelki domače in umetne obrti. Ob spremljavi ansambla Litijski odmev po poskrbljeno za plesno razpoloženje , željni športne rekreacije, pa se boste lahko pomeril v različnih igrah. Prireditev se bo odvijala od 10. ure dalje pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji ter na sosednji sirarski kmetiji, kjer bodo na ogled male domače živali in razstava starega orodja na voljo bo tudi jahanje. V gasilskem domu si bo moč ogledati stalno razstavo savskih prodnikov. Najmlajšim je namenjen ustvarjalni kotiček,ki bo prav tako v znamenju domačih materialov.

Prireditev je prispevek k spodbujanju lokalne samooskrbe s hrano in družabnega življenja na podeželju. Organizacije so se ob podpori krajevne skupnosti Breg-Tenetiše lotila društva iz vasi, ki so do sedaj s prireditvijo uspela zbrati sredstva za obnovo gasilskega doma sedaj pa zbirajo denar za gasilski avto. K sodelovanju so pritegnili kmetije in bližnje pridelovalce jagod in špargljev ter številne slovenske rokodelce domače in umetne obrti.

Vabljeni to soboto 1.junija od 10.ure dalje na Breg pri Litiji.

Več o prireditvi na spletni stani www.jablaniskadolina.si

  

 

Anketa o znamki Dolina Soče

Natisni E-pošta

Pozdravljeni,

Ime mi je Mojca Smrekar in sem študentka podiplomskega študija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer za magistrsko delo v letošnjem letu opravljam raziskavo o premoženju znamke Dolina Soče med Slovenci. Prosila bi vas za sodelovanje pri anketnem vprašalniku, saj mi s tem pripomorete k uspešnemu in zanesljivemu raziskovanju. Vsi vaši podatki in odgovori bodo obravnavani zaupno in le za namene statistične analize.

 

Lepo vas prosim če anketo posredujete naprej svojim prijateljem, znancem, sorodnikom različnih starosti in iz različnih regij po Sloveniji, saj bom le na tak način dosegla ustreznost vzorca.

 

Anketo najdete na naslednji povezavi:  https://www.1ka.si/a/26585

 

Najlepša hvala vsem za pomoč:)

 

Lep dan želim.

 

Mojca Smrekar

 

PREVOZ OSEB NA INVALIDSKEM VOZIČKU

Natisni E-pošta

PREVOZ OSEB NA INVALIDSKEM VOZIČKU

 

Podjetje TRS-prevozi, nudi osebam na invalidskem vozičku in njihovim svojcem, prijateljem, znancem, spremljevalcem...udoben in varen prevoz z izkušenim poklicnim voznikom na izlete, počitnice,  zdravstvene preglede, obiske,....

Oglejte si našo internetno stran, na kateri so vse informacije  

http://www.trs-prevozi.com/

 

Poslovni turizem kot priložnost za krepitev poslovnih odnosov

Natisni E-pošta

Poslovni turizem se je v zadnjih letih močno razvil tudi v Sloveniji. Številni kraji in hotelske kapacitete ponujajo tovrstne storitve na visokem nivoju, tako da je postal ta trg zanimiv tudi za tujce, ki Slovenijo obiskujejo in se tudi vračajo. Prav vračanje tujih strank kaže na to, da je poslovni turizem  pri nas res na vrhunskem nivoju. Če ste tudi vi eden izmed tistih, ki išče pravega ponudnika za tovrstno storitev, potem je pomembno predvsem to, da poznate, katere so tiste ključne lastnosti, ki jih mora ponudnik zagotavljati, da boste zadovoljni.

 Ko se podjetniki odločajo za lokacijo, je predvsem bistvenega pomena to, kam bodo namestili svoje poslovne partnerje in sodelavce. Udobna in človeku primerna namestitev namreč zagotavlja, da so udeleženci sproščeni in zato bolje pripravljeni za sodelovanje. Običajno osrednji dogodek, okrog katerega se dogaja poslovni turizem, poteka v konferenčni dvorani. Zato je njena opremljenost ena izmed ključnih točk planiranja dogodka. V njej mora biti dobro ozvočenje, mesta za sinhrone prevajalce, če so na konferenco povabljeni tujci, dvorana mora biti tudi dovolj velika, ponujati mora možnost projekcije iz računalnika.

Poleg osnovnega dogodka kot je konferenca, seminar, razvojno srečanje, predstavitev nove ponudbe, predstavitev letnega poročila itn., se na takšnih prireditvah običajno goste tudi pogosti. Poslovni turizem je tako tudi odlična priložnost, da s poslovnimi partnerji in sodelavci sklenemo trdnejše osebne odnose. To je že samo zase vrednota, vendar pa je hkrati tudi nekaj, kar krepi poslovne odnose. Zato je pomembno, da poslovni turizem razumemo čim bolj široko in v skladu s tem tudi zahtevamo, da ponudnik vrhunsko pravi tudi z večerjo ali s kosilom, ki ga pri njem naročimo.

Za poslovni turizem so običajni tudi večdnevni dogodki. Zlasti priljubljeno je recimo novoletno praznovanje za uslužbence, ki najpogosteje traja dva dni, tako da se eno noč prespi. Takšno sproščeno druženje krepi odnose med sodelavci in s tem bistveno pripomore k povečevanju učinkovitosti.

http://www.autentica.si

 

 

5. Kunaverjev pohod

Natisni E-pošta

V turističnem društvu Rakek letos organiziramo 5. Kunaverjev pohod, ki vodi od Rakeka do Rakovega Škocjana. Pot in pohod je pomagal obuditi tudi Jurij Kunaver, sin Pavla Kunaverja, ki je bil med drugim zaslužen, da je Rakov Škocjan postal narodni park. Kot društvo sledimo idejam Pavla Kunaverja, in želimo lepote Rakovega Škocjana širiti med nove obiskovalce. 

5. Kunaverjev pohod – 2. junij 2012

Kratek opis

Markirana Kunaverjeva pohodniška pot nas po dobri uri zložne hoje vodi od železniške postaje Rakek, preko Rakovškega polja, skozi lepe jelovo bukove gozdove in pri Malem naravnem mostu pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Tam se naveže na obstoječo učno pot, ki vodi po celotni dolini Rakovega Škocjana. S pomočjo ličnih informacijskih tabel je možno izvedeti veliko zanimivih nadrobnostih o tem okolju, znano predvsem po raznolikih kraških pojavih (udornice, naravna mostova, izvir in ponor kraške ponikalnice in še veliko drugega. V dolini Rakovega Škocjana je lepo urejen Center šolskih in obšolskih dejavnosti, kjer se bomo pohodniki okrepčali, spočili in razvedrili. Za bolj vzdržljive bo pohod podaljšan do Cerkniškega jezera (Velika Karlovica).

Pavel Kunaver, sloviti slovenski pedagog, naravoslovec, poljudno znanstveni pisatelj in priznani zagovornik varstva narave, je vodil v Rakov Škocjan številne ekskurzije ljubiteljev narave. Rakov Škocjan je prvič obiskal že pred 1. svetovno vojno, po 2. svetovni vojni pa je tja začel množično voditi svoje ekskurzije.

Trajanje pohoda: 1h (nadaljevanje iz Škocjana do Cerkniškega jezera še dodatna ura)
Zahtevnost: lahka tura, primerna za družinski izlet po poteh v gozdovih 
Organizator
: TD RAKEK, www.tdrakek.si

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 10 - 18 od 659
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008