obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesecNazaj
Peter Skoberne
Dejaven je na področju ohranjanja rastlinskih vrst, zgodovine varstva narave, metod varstva, Nature 2000 ter mednarodnem sodelovanju.
Leta 2001 je opravil doktorat znanosti, od leta 2006 pa je docent za področje varstva narave in okolja in predava na Biotehniški fakulteti.
Leta 1976 je prejel študentsko Prešernovo nagrado, leta 1989 pa mu je Prirodoslovno društvo Slovenije podelilo priznanje Angele Piskernik za publicistično dejavnost na področju varstva narave.
Veliko pozornosti posveča publicistični dejavnosti, ob strokovnih delih je objavil mnogo poljudnoznanstvenih prispevkov v različnih revijah, predvsem v Sloveniji (Naša družina, Gea, Rodna gruda, Proteus), nekaj pa tudi v tujini. Ima urejen fotografski arhiv z okoli 70.000 posnetki o Sloveniji in njenih naravnih znamenitostih in rastlinah. Iz tega arhiva črpa za objave in številna predavanja, bodisi o popularizaciji ideje varstva narave v Sloveniji, različnih predstavitvah Slovenije doma in v tujini.
Odmevnejša dela: Sto naravnim znamenitosti Slovenije (Prešernova družba, 1988), Zavarovane rastline (več izdaj, nemški in angleški prevod), Triglavski narodni park (Cankarjeva založba, 1989, prevod v angleščino 1991), Naravne znamenitosti Slovenije (soavtorstvo z Vladimirom Habjanom, Sidarta, 2001), Ljubljanica (Mladinska knjiga, 2004).Zemljevid

Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008