Domov arrow Vsi blogi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si

Aug 12
2008

Olimje - čarovniška dežela

Posted by svarun in ŠtajerskaSlovenijaolimjeizletCelje

V soboto smo se z otroci spet odpravili na izlet. Tokrat malo daljši, saj smo si vzeli dva dni. Odpravili smo se v jugovzhodni konec Slovenije, v Olimje .

 Naša prva postaja je bila Čarovniška dežela, oziroma, kot se pravilno imenuje: Dežela pravljic in domišljije - Koča pri čarovnici.

 Vožnja po avtoscesti je minila hitro. Mimo Ljubljane in Celja , kjer smo zavili desno proti Rogaški Slatini .  Še kakšne dobre pol ure vožnje do Podčetrtka in kmalu smo bili v Olimju. Tam smo samo sledili smerokazom in brez težav našli Kočo pri čarovnici.

Aug 11
2008

V Tamar iz Planice

Posted by Rockos in tamarizlethribigremo venGorenjska

   Tamar je priljubljena izletniška točka in ena lepših alpskih dolin. Do Tamarja se lahko pripeljete z avtomobilom ali kolesom, najbolje pa je, da v dolino preprosto pripešačite, sploh če je to cilj vaše poti.

Aug 11
2008

Ljubljana - razstave na prostem

Posted by Rockos in SlovenijaLjubljanadogodek

Ljubljana tekom leto ponudi najrazličnejše kulturne dogodke, mednje pa se seveda uvrščajo tudi razstave. Žal je teh razstav še premalo, temu gotovo pritrjuje tudi dober obisk razstav na prostem.

 

Aug 11
2008

Ljubljana - sprehod v Mostec

Posted by Rockos in Ljubljana

Ljubljana ponuja kar nekaj odličnih točk, kamor se lahko tako njeni prebivalci, kot turisti, odpravijo na sprehod po naravi in si naberejo novih moči. Ena  bolj obiskanih točk je seveda Rožnik , pod njim pa vedno priljubljeni, še posebno med prebivalci Šiške - Mostec.

Aug 09
2008

Domžalska Krona

Posted by Popotnik in koncertGorenjskaDomžaledogodek

Pred 10 leti so Domžale dobile krono -  Hotel Krona s tremi zvezdicami. Vseh 10 let ga vodita zakonca Martin in Silva Bibič, oba povratnika iz Nemčije. In vodita ga zelo uspešno. Če temu ne bi bilo tako bi se na praznovanju desete obletnice obratovanja hotela 1. avgusta gotovo ne zbralo tako veliko število obiskovalcev. Nekaj jih je najbrž res prišlo tudi zato, ker so se (lahko) zastonj najedli in napili, a mnogo bolj verjetna je hipoteza, da so prišli iz spoštovanja do vedno gostoljubnih in priljubljenih upraviteljev hotela, ki sta vso svojo širokogrudnost (in uspešnost) pokazala tudi ob tej priliki.

Aug 08
2008

Grad Kamen - kjer murke cveto

Posted by svarun in SlovenijaizletgradGorenjska

Kadarkoli nas pot zapelje kam proti Begunjam,  se z veseljem ustavimo še ob razvalinah, ki zapirajo pot v dolino Drage - grad Kamen .

grad kamen Grad je prvič omenjan že v 13. stoletju, natančneje leta 1263, lastnik pa je bil Henrik III. Ortenburški. Kasneje je bil še v posesti Celjskih grofov, pa potem Habsburžanov. Med njimi lastniki je bil tudi vitez Lambergar, o katerem poje ljudska o Pegamu in Lambergarju.

Ko že govorimo o pesmih, ne moremo mimo ene najlepših Avsenikovih viž Tam kjer murke cveto , ki prav tako omenja ta grad in dolino. Kako tudi ne bi, saj sta bila brata Vilko in Slavko Avsenik rojena v bližnjih Begunjah.

Aug 08
2008

Slovenski oktet v Adergasu

Posted by Popotnik in koncertGorenjskadogodek

Kulturno umetniško društvo "Pod lipo" iz Adergasa pri Cerkljah (župnija Velesevo ) je v soboto 2. avgusta 2008 praznovalo 70 letnico svojega uspešnega delovanja. Za to priložnost so povabili Slovenski oktet, ki je v nabito polni župnijski cerkvi naletel na zelo hvaležno občinstvo. Kako tudi ne, ko pa gre za enega od najkvalitetnejših pevskih zborov v Sloveniji. Zapeli so nekaj cerkvenih, nekaj tujih in največ slovenskih narodnih in umetnih pesmi. V odmoru so prireditelji na kratko orisali in s sliko ponazorili pot in vlogo, ki jo je odigralo Kulturno umetniško društvo v preteklih 70 letih (uprizorjenih je bilo 148 različnih dramskih del, veliko je bilo zabav, plesov in predavanj). Koncertu je sledila podelitev priznanj najbolj zaslužnim članom društva in pogostitev.
Aug 08
2008

Festival seviqc Brežice

Posted by Popotnik in koncertGorenjskadogodek

V okviru festivala Brežice seviqc je v četrtek 31. julija 2008 nastopil kubanski deset članski Ensemble Ars Longa, in sicer v cerkvi Marijinega brezmadežnega spočetja v Kamniku . Naslednji dan pa še v cerkvi sv. Mihaela v Pišecah. Pet pevcev in pet instrumentalistov je zelo razgibano in temperamentno izvajalo južnoameriško baročno glasbo iz 16. in 17. stoletja. Koncert je bil dobro obiskan, lahko pa bi bil še bolj, saj vstopnine sploh ni bilo.
Aug 08
2008

Športni (fitnes) jedilnik

Posted by Matej in nasvet

Tukaj je moj športni jedilnik (moja teža je 55 kg, ciljna teža je 66kg), ki mi ga je napisal profesionalni trener fitnesa in je namenjen pridobivanju mase. Med posameznimi obroki (zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja) je vrstica presledka:

 PON/ČET
- 7 jajc brez rumenjaka
- 2 dl mleka
- 2 kosa kruha
- sadje pa želji

- weight gainer 75g
- 3 dl mleka

- 300 g ribe ali perutnine
- 250 g krompirja
- sadje in zelenjava

- polnozrnata žemlja
-100g piščančjih prsi
- 30g lešnikov

- 300g piščančjih prsi na žaru
- 150g riža
- zelenjava po želji


TOR/PET
- 3 kose kruha z maslom in marmelado
- 100g sira
- 2,5 dl mleka
- sadje po želji

- weight gainer 75g
- 3 dl mleka

- zelenjavna juha
- 300 g teletine na žaru
- 300 g testenin
- solata po želji
- 2 žlice olivnega olja

- proteini z mlekom
- 2 banani

- 250 g piščančjih ali puranjih prsi
- 150 g testenin ali riža
- 0,25 kg lahke skute z jogurtom

SRE/SOB
- 5 jajc brez rumenjaka
- 3 kosi kruha
- 100 g sira
- 100 g piščančjih prsi
- sadje po želji

- weight gainer 75g
- 3 dl mleka

- juha
- 300 g pustega mesa
- krompir s prilogo
- zelenjava z olivnim oljem

- 30g lešnikov
- 2 banani

- solata s tuno (2 konzervi)
- 2 kosa kruha
- 2 jajci

NED
- po želji

Aug 08
2008

Še en mesec za osvojitev nagrade

Posted by Urednik in nasvetnagradakam.siblog

Do konca nagradnega razpisa , v katerem smo za blogerje na kam.si razpisali prek 300 evrov nagrad so rezultati mešani. Prijavilo se je precej manj blogerjev, kot smo pričakovali. Tudi po pogovorih z uporabniki smo pričakovali še vsaj nekaj dodatnih aktivnih sodelavcev. Za nagradno trenutno še vedno zadoščajo le trije zapisi v blog in 50 evrov je zagotovo vaših, v vsakem primeru pa je vaša majica kam.si.

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008