Doma Blog sl.wikipedia.org – predstavitev refererjev

sl.wikipedia.org – predstavitev refererjev

Wikipedia je že skoraj od začetka delovanja spletne strani kam.si med našimi največjimi viri prometa. Wikipedia je zelo zanimiva stran, saj jo ureja na milijone (v Sloveniji na stotine) aktivnih sodelavcev. Praktično vsak lahko ureja katerokoli stran zato je še toliko bolj presenetljivo, kako kakovostne podatke vsebuje.

Moči in pomena Wikipedie se že od začetka zavedam tudi sam , saj vsaj v majhnem delu pri urejanju tudi sodelujem – čeprav priznam, da bistveno manj kot bi lahko. Kljub vsemu pa redno dodajam povezave na zanimive članke na spletni strani kam.si .

Koliko povezav na Wikipediji kaže na spletno stran kam.si, si lahko pogleda vsak sam, in sicer z orodjem, ki je sicer namenjeno iskanju spamerjev na Wikipediji: http://toolserver.org/~eagle/linksearch. Da ne bo res vsakdo iskal števila povezav za kam.si (lahko poiščete za kakšno drugo stran, če vas zanima) rezultat objavljam kar tule: en (4), de (3), fr (1), cs (2), sl (160), sr (3), hr (2).

Glede na to, da bi vse te linke lahko odstranil kdorkoli je vsekakor zanimivo, da ni bila odstranjena praktično nobena povezava na naše članke – to je pač dokaz več, da so članki na naši strani res kakovostni (na mnogo področjih precej boljši od Wikipedijinih), pa tudi na to, da so povezave postavljene na prave strani, kjer naši članki obogatijo vsebino, ki je že na Wikipediji.

Tudi za pokrajinsko razdelitev na kam.si je glavni krivec prav Wikipedia, saj je naša razdelitev povsem enaka njihovi – upoštevamo pač zgodovinske slovenske pokrajine.

Objave iz iste kategorije: