Doma Blog 1stran.com – predstavitev refererjev

1stran.com – predstavitev refererjev

1stran.com se je na spisku refererjev za spletno stran kam.si pojavila povsem nenadno sredi septembra letos. Kar nekaj dni zapored je po številu poslanih obiskovalcev presegla slovensko wikipedio . Še nobena stran ni tako hitro in tako stalno postala eden najpomembnejših refererjev za našo spletno stran. Vse skupaj je posledica neverjetne spamerske akcije s katero so zagnali spletno stran – ker imam več elektronskih naslovov, ki jih redno pregledujem sem v nekaj dneh dobil kar 6 sporočil z enako vsebino:

 „Pozdrav !
Najboljsa zacetna stran je: www.1stran.com (novice , gospodarsto, vreme, TV spored….)
je sedaj nadgrajena z novimi povezavami: Nastavite si jo kot začetno stran.
… spisek novih povezav …
Trenutno preko 110.000 obiskovalcev na dan.
1stran.com"

Seveda se s takim sistemom, kljub lastni koristi ne morem strinjati, je pa dejstvo, da je bila akcija več kot uspešna in tudi en mesec po koncu akcije dnevno pride s te strani okrog 40 obiskovalcev.

Ideja strani je več kot enostavna – na strani je povsem običajen googlov iskalnik, dodan pa je izbor zanimivih spletnih strani … Ta izbor obsega skoraj 200 strani in je dokaj posrečen. V kategorijo „turizem" je na prvo mesto uvrščena tudi naša spletna stran – kam.si.

Sistem bi bilo mogoče še zelo izboljšati – a vprašanje je, kako dolgo bo stran še imela tako veliko število obiskovalcev – morebiten nadaljni razvoj strani s sedanje postavitve nikakor ni viden, pa tudi monetarizacija strani je zaenkrat slaba …

Objave iz iste kategorije: