Doma Slovenija Občine Občina Loška Dolina

Občina Loška Dolina

Loška Dolina - grbPokrajina: Notranjska
Statistična regija: Primorsko-notranjska 

Površina: 166,8 km2
Prebivalcev: 3.700

Občina Loška dolina je del primorsko-notranjske statistične regije. Meri 167 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 31. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 3.860 prebivalcev (približno 2.000 moških in 1.860 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 130. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 23 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Loška dolina je z vseh strani zaprta kraška globel s precej ravnim, deloma poplavnim dnom, ki ga obdajajo višje kraške planote, med katerimi je najbolj izstopajoč Snežnik. Znamenitost občine je kraška Križna jama z 22 jezeri.
© Statistični urad Republike Slovenije
loska dolina Občina Loška Dolina
By Alenka Veber – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Grad_Sne%C5%BEnik#/media/File:Grad_Sneznik_prenovljen.jpg


Spisek krajev:

Babna Polica, Babno Polje, Dane, Dolenje Poljane, Iga Vas, Klance, Knežja Njiva, Kozarišče, Lož, Markovec, Nadlesk, Podcerkev, Podgora pri Ložu, Podlož, Pudob, Stari Trg pri Ložu, Šmarata, Viševek, Vrh, Vrhnika pri Ložu

Povezave:

Loška Dolina - zemljevid
Loška Dolina - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.loska-dolina.net

Povezava na Wikipedio

Loška Dolina - zastava

Objave iz iste kategorije: