Doma Slovenija Občine Občina Bloke

Občina Bloke

Bloke - grbPokrajina: Notranjska
Statistična regija: Primorsko-notranjska 

Površina: 75,1 km2
Prebivalcev: 1.600

Občina Bloke je del primorsko-notranjske statistične regije. Meri 75 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 91. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 1.540 prebivalcev (približno 820 moških in 720 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 194. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 21 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina obsega gozdnato Bloško planoto, ki leži na skrajnem robu Notranjske med Cerkniškim poljem ter Loško in Ribniško dolino. V severnem delu je dolomitna, v južnem pa kraško apnenčasta. Sedež občine je v Novi vasi.
© Statistični urad Republike Slovenije
bloke Občina Bloke
By Žiga – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:NovaVas-Bloke.jpg


Spisek krajev:

Andrejčje, Benete, Bočkovo, Fara, Glina, Godičevo, Gradiško, Hiteno, Hribarjevo, Hudi Vrh, Jeršanovo, Kramplje, Lahovo, Lepi Vrh, Lovranovo, Malni, Metulje, Mramorovo pri Lužarjih, Mramorovo pri Pajkovem, Nemška vas na Blokah, Nova vas, Ograda, Polšeče, Radlek, Ravne na Blokah, Ravnik, Rožanče, Runarsko, Sleme, Strmca, Studenec na Blokah, Studeno na Blokah, Sveta Trojica, Sveti Duh, Škrabče, Škufče, Štorovo, Topol, Ulaka, Velike Bloke, Veliki Vrh, Volčje, Zakraj, Zales, Zavrh

Povezave:

Bloke - zemljevid
Bloke - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.bloke.si

Povezava na Wikipedio

Bloke - zastava

Objave iz iste kategorije: