Doma Slovenija Občine Občina Gorišnica

Občina Gorišnica

Gorišnica - grbPokrajina: Štajerska
Statistična regija: Podravska 

Površina: 61,2 km2
Prebivalcev: 5.900

Občina Gorišnica je del podravske statistične regije. Meri 29 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 182. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 3.980 prebivalcev (približno 1.980 moških in 2.000 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 127. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 137 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu večja kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina se razteza med ravninskim in haloškim gričevnatim svetom, ki ju ločuje reka Drava, nekdaj zaradi splavarjev in brodarjev pomembna prometna pot. V naselju Gorišnica je ohranjena in v celoti obnovljena najstarejša panonska hiša.
© Statistični urad Republike Slovenije
gorisnica Občina Gorišnica
By Sl-Ziga – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Dominkova_doma%C4%8Dija#/media/File:Gorisnica(DominkovaDomacija).JPG


Spisek krajev:

Brezovec, Cirkulane, Cunkovci, Dolane, Formin, Gajevci, Gorišnica, Gradišča, Gruškovec, Mala Vas, Mali Okič, Medribnik, Meje, Moškanjci, Muretinci, Paradiž, Placerovci, Pohorje, Pristava, Slatina, Tibolci, Veliki Vrh, Zagojiči, Zamušani

Povezave:

Gorišnica - zemljevid
Gorišnica - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.gorisnica.si

Povezava na Wikipedio

Gorišnica - zastava

Objave iz iste kategorije: