Doma Blog Nedeljski izlet na Primorsko

Nedeljski izlet na Primorsko

Da ne bom pisal izključno statističnih blogov, dodajam še enega normalnega vmes.

Spet so tu zimski meseci – čas ko se večkrat odpravimo na slovensko obalo. V poletnih mesecih se temu početju iz več razlogov izogibamo. Največji razlog je seveda gneča na cesti, drugi pa precej umazano morje … No glede prometa tudi v tem času ni kaj bistveno bolje kot v poletnih mesecih, saj je avtocesta razkopana na kar 5ih mestih istočasno, in rabiš res veliko sreče, da vse skupaj prevoziš brez večjih zastojev.

blogi 80 Stara trznica v Kopru Nedeljski izlet na Primorsko

Stara tržnica v Kopru

 

 Drugače pa se takle izlet resnično prileže – iz okolice turobne Ljubljane , kjer je bila temperatura le okrog 10 stopinj, si čez eno uro v toplem in sončnem Kopru, kjer je lepih 20 stopinj. Včasih smo za potepe veliko raje izbirali Piran ali Izolo, ampak po preureditvah je za „vozičkarje" zagotovo prva izbira Koper.

 

blogi 80 David na nedeljskem izletu Nedeljski izlet na Primorsko

David na nedeljskem "sprehodu" v vozičku.
blogi 80 Regata pred Koprom Nedeljski izlet na Primorsko

Regata pred Koprom.

 

 Široke ulice, ki so lepo tlakovane so namenjene samo pešcem, tudi slavne palme še vedno izgledajo zelo lepo :). Na pot se nismo odpravili s kakšnim posebnim namenom, kljub temu pa smo se zadržali pri dogajanju, ki ga je bilo tudi na nedeljo zelo veliko. V stari tržnici se je odvijal sejem, na morju pred Koprom velika jadralska regata malih „optimistov", za nameček pa so v bile v potniškem terminalu zasidrane še tri natove vojaške ladje. Žal si jih zaradi vozička nisem mogli ogledati od blizu, smo pa si jih zato ogledali z razdalje.

blogi 80 Vojaske ladje v Kopru Nedeljski izlet na Primorsko
Vojaške ladje zasidrane na potniškem terminalu v Kopru.

 

Objave iz iste kategorije: