Doma Blog Makole v Ljubljani

Makole v Ljubljani

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

blogi 420  ljubljanski grad 135 Makole v Ljubljani

V nedeljo, 14. junija, se je na grajskem dvorišču Ljubljanskega grada, predstavila slovenska občina Makole. Moto prireditve je bil: Podeželje in mesto z roko v roki. Na to temo so pripravili tudi okroglo mizo. Poleg pogovora pa so v lepem sončnem vremenu pripravili še fotografsko razstavo ter folklorne in glasbene nastope. Na stojnicah so prikazali delo različnih društev, ki delujejo v Makolah in okolici. Med drugim smo lahko opazovali predico ob kolovratu in tudi kovača pri delu.

blogi 420 ljubljanski grad 131 Makole v Ljubljani

Občina Makole je bila ustanovljena leta 2006. Leži ob zahodnem delu Haloz. Je ena slabše razvitih občin v kateri prevladuje kmetijstvo, predvsem živinoreja in vinogradništvo. Svojo priložnost vidijo v turizmu. Lepa in neokrnjena narava, zdravo in čisto okolje, bližina dvorca Štatenberg, sakralni objekti, dolina reke Dravinje, zidanice in še celo kraška jama Belojača na robu Haloz, vse to in še več lahko ponudijo svojim obiskovalcem.

Središče občine je naselje Makole v katerem je živela pisateljica in pesnica Anica Černejeva. Po njej so poimenovali osnovno šolo in prosvetno društvo, ki je ljubiteljsko. V njem je folklorna skupina, recitacijska skupina, mešani pevski zbor in pevke ljudskih pesmi.

Objave iz iste kategorije: