Doma Blog Lunin festival

Lunin festival

blogi 420 tivoli luna 061 20090613 1126874501 Lunin festival

Danes bo en krasen dan,

Nobeden otrok ne bo tu sam.

Tako se začne Lunina pesem, Dan za zabavo, ki je vabila otroke in odrasle na tretji Lunin festival v ljubljanski park Tivoli. Lepo, sončno vreme in veliko zanimivega dogajanja je privabilo na prizorišče festivala veliko malih radovednežev.

Rdeča nit Luninega festivala je bila ekologija. Otroci so lahko ustvarjali umetnije iz recikliranih materialov. Imeli so celo Eko deželo, v kateri so se lahko marsikaj naučili.

Na luninem glavnem odru so se odvijale gledališke in plesne predstave. Med drugim so otroci uprizorili muzikal Muca Copatarica, pisateljice Ele Peroci.

blogi 420 Tivoli luna 0040 Lunin festival Od tivolskega ribnika pa vse do Cekinovega grada je bil razpostavljenih 28 točk z zanimivim dogajanjem: knjižnica pod krošnjami, pravljice bravljice, dežela kiparstva, dežela mode, plesa, knjig in živalskega sveta, kamor so prišli mali prebivalci ljubljanskega živalskega vrta in pa policijski pes Arni, ki je pokazal, da prav nič ne zaostaja za dunajskim komisarjem Rexom iz priljubljene televizijske nadaljevanke o nemškem ovčarju.

 

Še nekaj slik z Luninega festivala.

 

Objave iz iste kategorije: