Doma Blog Knjižni sejem

Knjižni sejem

V Cankarjevem domu v Ljubljani, so 25. novembra odprli 24. slovenski knjižni sejem. Ta dan je bil sejem odprt samo za povabljene, podelili pa so tudi nagrade na področju književnosti. Od 26. do 30. novembra pa se sejma lahko udeležimo še ostali knjižni molji oziroma ljubitelji knjig in branja.

blogi 420 IMG 0224 Knjižni sejem

Poleg knjig, ki so glavne zvezde sejma pa so pripravili več spremljajočih prireditev. Letošnja novost je program imenovan Pokusimo besedo. Na odru Velike sprejemne dvorane Cankarjevega doma, se bomo lahko srečali z znanimi slovenskimi pisatelji in pesniki. Med gosti bo Svetlana Makarovič, Andrej Rozman Roza, Tone Pavček, Ervin Fritz in Feri Lainšček.  Ker je vstop na sejem brez vstopnine, si ga bo lahko ogledal vsak, ki ima rad knjige.

Zato ne bom preveč modrovala o sejmu, ampak  bi  na tem mestu omenila knjigo, ki mi je bila zelo všeč.  To je knjiga Sanje v megli, roman, ki realistično opisuje težko življenje majhnega naroda, ki se imenujejo Čukči in živijo na Čukotskem polotoku, na skrajnem severovzhodnem delu Azije in je večji del leta pokrit z ledom in snegom. Kako ljudje tu živijo v sožitju z živalmi, haskiji in jeleni, kako preživijo v teh težkih pogojih, ko nimajo trgovine za vsakim vogalom kot večina, ki smo ali še bo obiskala sejem.

In katera je vaša najljubša knjiga?

Objave iz iste kategorije: