Doma Blog Hiša literature v Ljubljani

Hiša literature v Ljubljani

blogi 420  ljubljana 167 Hiša literature v Ljubljani

V četrtek, 2. septembra 2010. bo v Ljubljani otvoritev prve literarne hiše v Sloveniji. Trubarjeva hiša literature, ki bo v tako imenovani Polževi hiši, je ena večjih pridobitev v okviru projekta: Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010.

Ljubljanska hiša literature bo, na svojih približno 172 m2 prostora, združevala muzejsko in literarno, umetniško dejavnost, pa še kaj se bo verjetno našlo.

V muzejskem delu bo urejena spominska soba Primoža Trubarja, očeta slovenske književnosti. V okviru literarne dejavnosti, pa bodo v Trubarjevi hiši literature, potekali festivali, branja in predstavitve knjig, gostovanja pisateljev, pesnikov idr.

2. septembra 2010. bo celodnevni kulturni program, ki se bo dogajal na Stritarjevi ulici, med Prešernovim trgom pa vse do ljubljanske mestne hiše. Med 10. in 22. uro bomo lahko na »ulični« čitalnici brali, lahko bomo spremljali improvizacije, odprti glasbeno-literarni oder, mini cirkuško predstavo, z znakovnim jezikom gluhih in še veliko različnega dogajanja bo za vse starostne skupine.

 

Vir: ljubljana.si

Objave iz iste kategorije: