Doma Blog Dan kulture

Dan kulture

 blogi 420 ljubljana 049 Dan kulture

Na dan, ko je umrl veliki slovenski pesnik dr. France Prešeren , 8. februarja, je v Sloveniji kulturni praznik. Na ta dan kulturne ustanove na široko odprejo svoja vrata in ponudijo brezplačne oglede svojih zakladov. Lahko si jih ogledamo sami ali pa se ob določeni uri pridružimo strokovnemu vodstvu. Kaj ponuja Dan odprtih vrat  v Ljubljani? En predlog je že v današnjem zapisu pod naslovom Gozd , lahko pa omenim še nekatere.

Slovenski etnografski muzej, na Metelkovi 2 nam ponuja stalno in gostujočo razstavo z javnim vodstvom ob 11. in 16. uri. Priredili bodo tudi različne delavnice.  Ob 11. uri bo za otroke: Pravljica o najlepšem cvetu in izdelovanje cvetja iz papirja. Ob 16. uri pa za odrasle: Demonstracije vezenja.

Mestni muzej v Turjaški palači, na Gosposki 15, javno vodstvo ob 11. po stalni razstavi Obrazi Ljubljane in ob 17. po razstavi Marc Chagall. Na ogled je več kot sto njegovih originalnih grafičnih del.

Na kulturni praznik bodo odprte še nekatere galerije, Mala galerija na Slovenski 35, Mestna galerija 1 na Mestnem trgu 5 in prostori zbirke Mestne galerije na Cankarjevem nabrežju 11/I.

Prijetno praznovanje kulturnega dneva.

 

Objave iz iste kategorije: