Doma Blog Vodnik po Zasavju

Vodnik po Zasavju

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

blogi 420 knjige 449 Vodnik po Zasavju

Regionalni center za razvoj Zagorje, je izdal zanimiv in brezplačen Vodnik po Zasavju, ki se imenuje V 3 krasne. To je vodnik po treh zasavskih občinah: Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi. Torej vodnik V 3 krasne občine? Verjetno. Številka 3 v naslovu je v obliki reke in simbolizira reko Savo.

Vodnik po Zasavju je sestavljen iz sedmih poglavij, ki govorijo o znamenitostih, ki so na priloženih zemljevidih označeni s stopalom, ki pomeni, da je tu potrebno zadržati korak in si znamenitost ogledati. Spoznamo kraje kot so: Izlake, Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik.

V petem poglavju spoznamo svet nad sotesko Save, ki leži v občini Hrastnik. Šesto poglavje nas popelje na razgledno streho Zasavja, ki se vleče skozi vse tri zasavske občine.

Vodnik po Zasavju nas seznani tudi z naravnimi območji in živalskimi vrstami, ki jih na izletu po teh krajih lahko vidimo. Zaščiteni so s programom Natura 2000, program varstva narave v Evropski uniji.

Vodnik ima 213 strani, je pregleden, vsebuje koristne informacije, čudovite fotografije iz Zasavja pa kar kličejo na izlet po tem delu Slovenije.

Objave iz iste kategorije: