Doma Slovenija Občine Občina Trbovlje

Občina Trbovlje

Pokrajina: Štajerska
Statistična regija: Zasavska 

Površina: 57,8 km2
Prebivalcev: 18.200

Občina Trbovlje je del zasavske statistične regije. Meri 58 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 122. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 16.280 prebivalcev (približno 7.940 moških in 8.340 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 28. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 281 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu večja kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Trboveljska občina je vpeta v Moravško – Trboveljsko podolje, v katero se zajeda razmeroma ozka dolina. Občinsko središče je bilo močno rudarsko in industrijsko središče Slovenije, obenem pa tudi kulturno in upravno središče Zasavja, kar velja še danes.
© Statistični urad Republike Slovenije
trbovlje Občina Trbovlje
By Asopotnik – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Trbovlje_-_ulica_Sallaumines,_stanovanjski_bloki.jpg


Spisek krajev:

Čebine, Čeče – Del, Dobovec, Gabrsko, Ključevica, Knezdol, Ojstro, Ostenk, Partizanski Vrh, Planinska Vas, Prapreče – Del, Prapretno pri Hrastniku – Del, Škofja Riža, Trbovlje, Vrhe – Del, Završje, Župa

Povezave:

Trbovlje - zemljevid
Trbovlje - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.trbovlje.si

Povezava na Wikipedio

Trbolvlje - zastava

Objave iz iste kategorije: