Doma Novice Predstavitve Spremembe na spletni strani kam.si

Spremembe na spletni strani kam.si

Logotip kam.si Kot ste redni obiskovalci verjetno opazili, že kar nekaj časa poteka prenova spletnih strani kam.si.

 • Prva in verjetno najopaznejša spremeba do zdaj je bila sprememba formata – spletno stran smo razširili iz 800 na 1000 pik, kar nam je omogočilo bolj pregledno postavitev člankov. Nov znak in barvne kombinacije so že v uporabi, razporeditev člankov pa še ni prilagojena novi obliki.

 • Stran je preseljena na nov mnogo zmogljivejši strežnik. Kljub občasnim kratkotrajnim težavam, deluje vse skupaj zelo dobro, in bi brez posebnih težav moralo zadostovati za nekaj tisoč obiskovalcev dnevno. Trenutno se obisk giblje okrog 1000 obiskovalcev na dan, kar je že lep obisk, čeprav naši cilji segajo precej više.
 • Vsi članki so po novem povezani z ključnimi besedami, kar omogoča mnogo lažje gibanje po strani.
 • Prihajamo k stvarem, ki jih še ne vidite, ampak bodo vidne v kratkem. Najpomembnejša je vsebinska sprememba – kam.si bo po novem izhajal v obliki spletnega mesečnika! Brez skrbi, članki bodo ostali enako kakovostni kot sedaj, le dodajali se ne bodo poljubno, ampak v mesečnih paketih … Vsak mesečnik bo vseboval približno deset člankov (nekateri od teh, bodo že objavljeni). Na ta mesečnik se boste lahko tudi prijavili, saj bo prišel tudi v obliki mailing liste, se pravi, da ga boste ob izidu prejeli na svoj e-poštni naslov.
 • Prihajajo tudi prevodi v tuje jezike – zaenkrat angleščina in nemščina. Ne bo se prevajalo celotne vsebine (preveliki stroški), ampak le sprotne številke mesečnika, tako da se bodo uporabniki lahko naročili tudi na mesečnik v angleščini in nemščini. Naša velika želja je, da bi vse skupaj prevedli vsaj še v italjanščino, ampak očitno bo moral ta projekt še malce počakati.
 • Skupaj z novo obliko se deloma spreminja tudi kadrovska zasedba. Predvsem je pomembno, da smo dobili novo urednico, kar je za novo obliko izhajanja skoraj nujno. Nova urednica mesečnika kam.si je postala še naša dosedanja sodelavka Alenka Veber, ki bo po novem sodelovala pri izboru člankov in seveda vsako številko tudi popestrila s kratkim uvodnikom.
 • Zaradi tehničnih zahtev bomo zamenjali sistem komentarjev na spletni strani, poleg tega pa v kratkem prihaja tudi forum, ki nam bo omogočil lažje medsebojno sodelovanje.
 • In še zadnja, čeprav za nas verjetno najpomebnejša novost – prihaja trgovina! V njej bo v začetku možno kupiti knjige in nekatere naše proizvode npr. majice. Izbor bo sprva precej skromen, vendar upam, da se bo izbor artiklov hitro širil.
 • Za zunanje sodelavce, ki bodo sodelovali na spletni strani s prispevki, ali aktivno sodelovali na našem forumu, ali pa sodelovali pri popularizaciji naše spletne strani tako v klasičnih kot spletnih medijih pripravljamo posebne ugodnosti, ki jih bodo deležni vsi člani našega kluba.
 • Tomaž Štefe
  vodja projekta

  Objave iz iste kategorije: