Doma Blog Soteska Čepa

Soteska Čepa

blogi 420 avstrija 102 20091012 1253522621 Soteska Čepa 

Na lepo sončno soboto, konec septembra 2009, smo se iz Ljubljane peljali po Gorenjski in čez prelaz Ljubelj, na izlet v sotesko Čepa, na avstrijskem Koroškem.

Soteska Čepa je naravna znamenitost, ki jo že tisočletja v skale ustvarja potok Ljubeljska Borovnica. Dolžina soteske je 1,2 kilometra, pešpot pa je speljana tako, da moramo prehoditi več kilometrov, saj se pot po številnih stopnicah in mostovih enkrat vzpenja, potem spet spušča h potoku. Na začetku soteske so postavili skodelice iz katerih lahko pijemo vodo, le odločiti se moramo ali bomo pili iz tiste, ki nam prinaša srečo ali ljubezen.

Na poti po soteski lahko ves čas spremljamo igro narave, številne brzice in slapove, med katerimi je najlepši, 26 metrov visok slap Tschauko. Urejen je tudi manjši botanični vrt, kjer so predstavljene rastline in živali s tega področja, je pa manjši kot ljubljanski botanični vrt.

Soteska Čepa je v zimskem času za obiskovalce zaprta. Zelo lepo je, če je ob obisku lepo sončno vreme, kot smo ga imeli mi.

Galerija slik

Objave iz iste kategorije: