Doma Novice Predstavitve Ponudba Kobilarne Lipica

Ponudba Kobilarne Lipica

zanimivosti lipica ponudba1 Ponudba Kobilarne LipicaVeč kot 400 – letna tradicija Kobilarne Lipica danes živi v bogati ponudbi raznolikih in nepozabnih doživetij. 
Vse dni v letu je odprta za vodene oglede, kjer vas prijazni vodniki popeljejo v svet lipicancev. 
Med aprilom in novembrom pa si lahko ogledate še predstave klasične šole jahanja in treninge klasične šole jahanja. 
V letu 2011 je svoja vrata odprl tudi Lipikum – muzej lipicanca. V njem boste našli vse, kar ste želeli vedeti o lipicancih in Lipici. Zasnovan je po sodobnih muzeoloških principih in s pomočjo različnih prijemov, klasičnih in interaktivnih, omogoča, da ogled postane zanimiva izkušnja in igra za otroke. Poleg muzeja si lahko ogledate še manjšo muzejsko zbirko lipiških kočij ter galerijo velikega umetnika Avgusta Černigoja, ki je v Lipici preživel zadnja leta svojega življenja in kobilarni zapustil bogato zbirko svojih umetniških del. 
Edinstveno doživetje predstavlja vožnja s kočijo po urejenih poteh lipiškega posestva, najmlajši obiskovalci pa bodo nedvomno uživali v ježi malih šetlandskih ponijev.


zanimivosti lipica ponudba2 Ponudba Kobilarne LipicaKobilarna Lipica organizira tečaje jahanja, tako za začetnike kot tudi za izkušene jahače. Na voljo so tedenski in tridnevni tečaji, ki so organizirani v skupini ali kot individualni program. 
V Lipici in okolici je tudi obilo možnosti za rekreativne športe v naravi. Raziščete lahko lokalne pešpoti in se s kolesom podate na krajši ali daljši potep po razvejanih kolesarskih poteh. 
Lipica je idealen kraj za poročne svečanosti, kjer je čarobnost trenutka nepozabma in ujeta v večnost tradicije med stoletnimi hrasti. Mladoporočenci lahko izbirajo med več lokacijami za izvedbo obreda, tako civilnega kot cerkvenega. Za pravo vzdušje poskrbijo tudi vrhunski poročni meniji ter prijazno in strokovno osebje. 
V sklopu celovite ponudbe Kobilarne Lipica je tudi program poslovnega turizma, ki zajema koordinacijo vseh neformalnih aktivnosti in popolne gostinske storitve. V Lipici se tako redno odvijajo poslovna srečanja, seminarji in izobraževanja zaposlenih, tiskovne konference in predstavitve novih izdelkov, večdnevni mednarodni kongresi in protokolarni obiski. Del pestrega dogajanja so prav tako kulturna srečanja, športna tekmovanja in golf turnirji. Vselej so na voljo možnosti za odlično izvedbo neformalnih srečanj poslovnih partnerjev. Organiziramo tudi praznovanja rojstnih dni, družinske obletnice in jubileje ter podobne svečanosti. 

Objave iz iste kategorije: