Doma Svet Svet Obiščite Köln v Nemčiji in odkrijte njegova številna čudesa

Obiščite Köln v Nemčiji in odkrijte njegova številna čudesa

Ste med tistimi, ki si želijo nekoč obiskati Köln?

Osupljivo mesto Köln ima prijetno lego na zahodnem obrobju Nemčije. Köln prekipeva od značaja in življenja ter se ponaša z neverjetno raznoliko kombinacijo razburljivih dejavnosti, ki jih lahko počnete, in stvari, ki si jih lahko ogledate in jih nikoli ne boste želeli zamuditi. 

Köln je eno največjih in najbolj raznolikih nemških mest, kjer celodnevno raziskovanje morda ne bo dovolj. Od priznanih muzejev, živahne belgijske četrti do kölnske katedrale – za vse obiskovalce Kölna se najde nekaj, kar si lahko ogledajo in v čemer lahko uživajo. 

V nadaljevanju si preberite več o Kölnu in o tem, kaj lahko tam pričakujete.

Kako priti do tja 

Mesto Köln je dobro povezano in je lahko dostopno tudi z avtomobilom, letalom, vlakom ali celo s konjsko vprego, čeprav je treba računati, da bo zadnja možnost trajala dlje časa. 

  • Z letalom – Köln ima lastno letališče, ki je od mesta oddaljeno le nekaj minut vožnje s taksijem ali vlakom. To je tudi eno od osrednjih letališč družbe Euro Wings, kar pomeni, da je na voljo veliko možnosti za lete. 
  • Z vlakom – iz Londona se lahko peljete z vlakom prek Bruslja, kar traja do 6 ur. V Bruslju si lahko v dveh urah privoščite najbolj spektakularen prestop in si ogledate Veliko palačo, preden se z vlakom ICE odpravite v Köln. Prek evropskega železniškega omrežja lahko potujete tudi iz drugih večjih mest. 
  • Z ladjo ali križarjenjem po reki – Ker Köln leži ob obali reke Ren, lahko v mesto prispete tudi z regionalnimi ladjami ali z razburljivim križarjenjem po reki. 

Vožnja po Kölnu

Vožnja po mestu Köln ni preveč zapletena, zlasti zaradi avtobusnih linij in tramvajskega omrežja. Tramvaji vozijo vsakih nekaj minut ves dan, zato je potovanje zelo enostavno. Pridobite lahko tudi kölnsko kartico, ki vam omogoča brezplačen javni prevoz po mestu in popuste pri večini glavnih mestnih znamenitosti.

Možnosti mestnega prevoza po Kölnu

Možnosti nastanitve

Ko obiščete Köln, lahko izbirate med izjemnim seznamom nenavadnih, domiselnih in naravnost odličnih krajev, kjer lahko prenočite. Ena najboljših možnosti je Ameron Hotel Regent, ki je le 10 minut vožnje s tramvajem oddaljen od nekaterih kul barov in restavracij v Belgijski četrti. 

V okolici Kölna so na voljo tudi čudovite možnosti za Airbnb. Na voljo je več lepih stanovanj, v katerih lahko živite in izkusite, kako je biti eden od domačinov v mestu. 

Najboljše stvari za početi v Kölnu

Če želite obiskati Köln, si oglejte naslednje znamenitosti in se udeležite nekaterih najbolj zanimivih dejavnosti, ki jih ponuja:

Ne zamudite obiska muzeja čokolade

V Kölnu ne morete brez obiska priljubljenega Muzeja čokolade. Ne zamudite ogleda muzeja, uživajte v čokoladi in spoznajte postopek izdelave čokolade. Po muzeju čokolade se sprehaja osebje. Tega ne oglašujejo, vendar imajo običajno pri sebi vrečko, ki je napolnjena s čokoladami.

Muzej čokolade v Kölnu
Pogled na Muzej čokolade v Kölnu

Višina katedrale v Kölnu

Kölnska katedrala z več sto stopnicami ima strm vzpon, ki pa je vreden truda, da se povzpnete na eno najbolj znanih znamenitosti.

Katedrala in most v Kölnu
Katedrala in most v Kölnu

Obisk muzejev

Köln slovi po izjemnih muzejih. Zato poskrbite, da jih raziščete, zlasti muzej Ludwig, ki hrani dela Picassa in drugih umetnikov svetovnega formata. V Kölnu vsako leto poteka eden najboljših festivalov, kjer se lahko ob polnoči zabavate, raziskujete in uživate v muzejih. Muzeji, polni najboljših didžejev in kupov ljudi so najboljši kraj za obisk. Muzejska noč se zgodi le enkrat na leto. Če želite izvedeti kakšen je letni urnik, preverite turistično spletno stran mesta Köln.

Oglejte si zanimive mestne cerkve

V Kölnu lahko obiščete številne čudovite cerkve. Obiščite katedralo svetega Martina, ki je znana po svoji veličastni arhitekturi.

Ne pozabite poskusiti kölnske kuhinje

Če ste v Kölnu, se obvezno ustavite na tradicionalnih jedeh v restavraciji Fruh am Dom. Sproščeno vzdušje, pivo Kölsh in okusna hrana so najboljši razlog, zakaj se morate tam ustaviti.

Sprehodite se po mostu Hohenzollern

Če si želite ogledati čudovit razgled na mesto, se sprehodite čez reko Ren po mostu Hohenzollern do Rheinboulevarda, kjer se lahko udobno namestite, uživate in sprostite ob čudovitem sončnem zahodu, ki ga ponuja Köln.

Raziščite zgodovinsko staro mestno jedro Kölna

Köln sega v rimsko obdobje. To pomeni, da so tu različni arhitekturni slogi in zgodovina, ki jo boste zagotovo radi spoznali. Morate si ogledati njegovo staro mestno jedro, kjer boste videli tlakovane ulice, prikupne trgovinice in pisane hiše, kakršnih še niste videli.

Oglejte si čudovit sončni zahod 103 m nad Kölnom

V Kölnu je ena od popolnih razglednih točk z znanega Kölnskega trikotnika. Za nekaj evrov se lahko z dvigalom povzpnete na 103 m visok vrh, s katerega se razprostira pogled na zgodovinsko središče Kölna. Ta kraj lahko obiščete in opazujete sončni zahod, pri tem pa uživate v pogledu na mesto, ki se spremeni v veličastne oranžne odtenke in ikonično kölnsko katedralo.

Obiščite Rheinauhafen, najmlajše okrožje v Kölnu

Eden od najnovejših okrožij v Kölnu je Rheinauhafen, kjer lahko odkrijete najbolj kul nove stavbe v mestu, znane kot hiše žerjavov. To območje je bilo nekoč živahno pristanišče, danes pa se je preoblikovalo v ustvarjalno središče s čudovitimi stavbami in razgledi, ki jih ponuja.

Zabavajte se v belgijskem okrožju

Eden od zabavnih krajev v Kölnu je belgijsko okrožje. V njem so najboljše restavracije in bari v mestu. Ta je tudi odličen za preživljanje nočnega življenja.

Objave iz iste kategorije: