Doma Slovenija Občine Občina Kostanjevica na Krki

Občina Kostanjevica na Krki

Pokrajina: Dolenjska
Statistična regija: Posavska

Površina: 58 km2
Prebivalcev: 750

Občina Kostanjevica na Krki je del posavske statistične regije. Meri 58 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 119. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 2.410 prebivalcev (približno 1.210 moških in 1.210 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 170. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 41 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina je ena mlajših in manjših. Leži na delu Krškega polja, kjer reka Krka vijuga in ustvarja posebne okljuke. V enem najostrejših okljukov leži naselje Kostanjevica na Krki, središče občine.
© Statistični urad Republike Slovenije
kostanjevica na krki Občina Kostanjevica na Krki
By Žiga – Own work, Public Domain, https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:KostanjevicaNaKrki-panorama.JPG


Spisek krajev:

Avguštine, Dobe, Dobrava pri Kostanjevici, Dolnja Prekopa, Dolšce, Črešnjevec pri Oštrcu, Črneča vas, Globočice pri Kostanjevici, Gornja Prekopa, Grič, Ivanjše, Jablance, Karlče, Kočarija, Koprivnik, Kostanjevica na Krki, Male Vodenice, Malence, Orehovec, Oštrc, Podstrm, Ržišče, Sajevce, Slinovce, Velike Vodenice, Vrbje, Vrtača, Zaboršt

Povezave:

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran:
Povezava na
Povezava na Wikipedio

 

 

 

Objave iz iste kategorije: