Doma Slovenija Občine Občina Cerklje na Gorenjskem

Občina Cerklje na Gorenjskem

Cerklje na Gorenjskem - grbPokrajina: Gorenjska
Statistična regija: Gorenjska 

Površina: 77,6 km2
Prebivalcev: 14.200

Občina Cerklje na Gorenjskem je del gorenjske statistične regije. Meri 78 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 86. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 7.530 prebivalcev (približno 3.770 moških in 3.770 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 71. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 97 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina ima ugodno lego na prehodu iz Ljubljanske kotline v visokogorski svet Kamniško-Savinjskih Alp. Stičišče slikovitega naravnega okolja in kulturne krajine se odraža v načina življenja tukajšnjih prebivalcev.
© Statistični urad Republike Slovenije
cerklje na gorenjskem Občina Cerklje na Gorenjskem
By Doremo – Own work, Public https://bs.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Cerklje_na_Gorenjskem_Slovenia.JPG


Spisek krajev:

Adergas, Ambrož pod Krvavcem, Apno, Cerkljanska Dobrava, Cerklje na Gorenjskem, Češnjevek, Dvorje, Glinje, Grad, Lahovce, Poženik, Praprotna Polica, Pšata, Pšenicna Polica, Ravne, Sidraž, Spodnji Brnik, Stiška vas, Sveti Lenart, Šenturška Gora, Šmartno, Štefanja Gora, Trata pri Velesovem, Vašca, Velesovo, Viševca, Vopovlje, Vrhovje, Zalog pri Cerkljah, Zgornji Brnik

Povezave:

Cerklje na Gorenjskem - zemljevid
Cerklje na Gorenjskem - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.cerklje.si

Povezava na Wikipedio

Cerklje na Gorenjskem - zastava

Objave iz iste kategorije: