Doma Blog FAQ o blogu in nagradnem razpisu

FAQ o blogu in nagradnem razpisu

V tokratnem zapisu bom objavil odgovore na nekaj vprašanj, ki se neprestano ponavljao, nanašajo pa se predvsem na dve temi: na vsebino bloga in na način ocenjevanja pri nagradnem razpisu. Že zdaj pa poudarjam, da je glavno, da se blog piše, drugače noben sistem ocenjevanja ne bo pomagal 🙂

 Vsebina bloga je lahko karkoli, kar ne nasprotuje politiki objav na spletni strani. Blogi se ločujejo na osebne in tematske, za vse pa je značilno, da je osnovna razporeditev časovna ne vsebinska. V osebnem blogu je tematika povsem odprta, v tematskem pa vezana na določeno vsebinsko področje.

Ravno tu je največ nesporazumov – ni potrebno, da je blog o slovenskih krajih! Lahko je o slovenskih vinih npr. ali pa o slovesnkih štadionih – ta bi bil lahko izjemno zanimiv 🙂 Skratka omejitve so zelo teoretične in pravzaprav sprejemamo skoraj vse vrste blogov.

 

Ocenjevanje blogov

Bloge bomo ocenili na osnovi treh kriterijev od katerih vsak prinese enako stevilo točk:

1. Kakovost prispevkov:

  • Kakovost bo ocenjevala štiričlanska komisija sodelavcev kam.si. Ocena vsakega člana prispeva k skupni oceni 20%;
  • Preostalih 20% prispeva podatek o skupnem številu ogledov strani – podatek vidite v svojem profilu – na število ogledov lahko vplivate tudi sami z objavo na zunanjih forumih in drugih spletnih straneh;

2. Količina prispevkov:

  • Ta podatek je povsem enostaven – skupno število objav, seveda zmanjšano za objave, ki nimajo vsaj 500 znakov. Prav tako šteje le ena objava na dan.

3. Vsebinska povezanost s spletno stranjo kam.si:

  • Najbolj problematičen del ocene predstavlja prav ta točka – ocena pri tej točki je sestavljena iz treh postavk od katerih vsaka prinese 1/3 k skupni oceni:
  1. 1/3 prinese število člankov  za katere komisija odloči, da so vsebinsko povezani s spletno stranjo;
  2. 1/3 prinese število člankov, ki vsebujejo vsebinsko zanimive tage pri prispevkih – seveda morajo biti tudi smiselno povezani z vsebino prispevka;
  3. 1/3 prinese število člankov, ki vsebujejo link na druge članke na spletni strani kam.si – lahko tudi na lastne blog zapise!

Objave iz iste kategorije: