Doma Slovenija Občine Občina Pesnica

Občina Pesnica

Pokrajina: Štajerska
Statistična regija: Podravska 

Površina: 75,8 km2
Prebivalcev: 7.300

Občina Pesnica je del podravske statistične regije. Meri 76 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 89. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 7.410 prebivalcev (približno 3.720 moških in 3.690 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 69. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 98 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina se razprostira na obronkih slikovitih Slovenskih goric v dolini reke Pesnice. Ima kmetijski značaj, na kar kaže velik del kmečkega prebivalstva. Usmerja pa se tudi v turizem, malo gospodarstvo in storitvene dejavnosti.
Del občine administrativno sodi v upravno enoto Maribor.
© Statistični urad Republike Slovenije
pesnica Občina Pesnica
By Miha Kukovec – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Pesnica_pri_Mariboru_-_panoramio.jpg


Spisek krajev:

Dolnja Počehova, Dragučova, Drankovec, Flekušek, Gačnik, Jareninski Dol, Jareninski Vrh, Jelenče, Kušernik, Ložane, Mali Dol, Pernica, Pesnica pri Mariboru, Pesniški Dvor, Počenik, Polička Vas, Polički Vrh, Ranca, Ročica, Slatenik, Spodnje Dobrenje, Spodnje Hlapje, Spodnji Jakobski Dol, Vajgen, Vosek, Vukovje, Vukovski Dol, Vukovski Vrh, Zgornje Hlapje, Zgornji Jakobski Dol

Pesnica - zemljevid

Povezave:

Pesnica - karta
Pesnica - zastava

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.pesnica.si

Povezava na Wikipedio

{mosimage ch=150}

Objave iz iste kategorije: