Doma Slovenija Občine Občina Šentilj

Občina Šentilj

Šentilj - grbPokrajina: Štajerska
Statistična regija: Podravska 

Površina: 65,0 km2
Prebivalcev: 8.100

Občina Šentilj je del podravske statistične regije. Meri 65 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 105. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 8.420 prebivalcev (približno 4.180 moških in 4.240 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 63. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 130 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu večja kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina Šentilj leži v zahodnem delu Slovenskih goric, na razvodju Drave in Mure. Nekdaj podeželska občina zaradi industrializacije, nove avtoceste in mejnih prehodov spreminja svoj značaj. Brod na Muri je svojevrstni kulturni spomenik.
© Statistični urad Republike Slovenije
sentilj Občina Šentilj
By KocmutD – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:%C5%A0entilj_v_Slovenskih_goricah.JPG


Spisek krajev:

Ceršak, Cirknica, Dražen Vrh – Del, Jurjevski Dol, Kaniža, Kozjak pri Ceršaku, Kresnica, Plodršnica, Selnica ob Muri, Sladki Vrh, Spodnja Velka, Srebotje, Stara Gora pri Šentilju, Svečane, Šentilj v Slov. Goricah, Šomat, Štrihovec, Trate, Vranji Vrh, Zgornja Velka, Zgornje Dobrenje, Zgornje Gradišče

Povezave:

Šentilj - zemljevid
Šentilj - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.sentilj.si

Povezava na Wikipedio

Šentilj - zastava

Objave iz iste kategorije: