Doma Slovenija Občine Občina Destrnik

Občina Destrnik

Destrnik - grbPokrajina: Štajerska
Statistična regija: Podravska

Površina: 34,4 km2
Prebivalcev: 2.500

 

 

Občina Destrnik je del podravske statistične regije. Meri 34 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 161. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 2.550 prebivalcev (približno 1.290 moških in 1.250 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 165. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 74 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina se razprostira na sončnem gričevju Slovenskih goric in plitvih dolinah Pesnice na eni in Rogoznice na drugi strani. Bogastvo teh krajev so številni naravne, etnološke, kulturne, arhitekturne, poselitvene in druge danosti.
© Statistični urad Republike Slovenije
destrnik Občina Destrnik
By Žiga – Own work, Public Domain, https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Jane%C5%BEovski_Vrh_in_Destrnik_-_cerkev_sv._Urbana.jpg


Spisek krajev:

Desenci, Destrnik, Dolič, Drstelja, Gomila, Gomilci, Janežovci, Janežovski vrh, Jiršovci, Levanjci, Ločki vrh, Placar, Strmec pri Destrniku, Svetinci, Vintarovci, Zasadi, Zgornji Velovlek

Povezave:

Destrnik - zemljevid
Destrnik - karta Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.destrnik.si

Povezava na Wikipedio

Destrnik - zastava

 

Objave iz iste kategorije: